Peab förvärvar 90 procent av HGT i Bergen

| 13 juli, 2021 | 0 kommentarer

Peab har ingått avtal om att förvärva 90 procent av aktierna i anläggningsföretaget HGT AS i Bergen. Med förvärvet stärker Peab sin verksamhet inom anläggning i Norge.

HGT är ett familjeägt företag som har verkat som totalentreprenör i anläggningsbranschen sedan 1979. Bolaget har sitt säte i Kokstad i Bergen och omsatte år 2020 150 miljoner norska kronor.

– Förvärvet av HGT ingår i vår satsning på Vestlandet. Inom anläggning är vi i denna region idag starka inom hamn och sjö samt betonguppdrag och stärker oss nu genom köpet även inom markarbeten och traditionella anläggningsprojekt. Vi får tillgång till lokal kunskap och lokal förankring, vilket är viktigt för oss som lokala samhällsbyggare, säger Johan Hansson, regionchef på Peab.

Transaktionen är villkorad av godkännande av konkurrensmyndigheter. Tillträde förväntas ske under andra halvåret 2021.

                     

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Juha Hartomaa, IR-chef Peab, +46 72 533 31 45

Peab är Nordens samhällsbyggare med 16 000 medarbetare och en omsättning på 57 miljarder kronor. Med lokal närvaro och fokus på egna resurser utvecklar, anlägger och bygger vi vardagen där livet levs. Huvudkontoret finns i Förslöv på Bjärehalvön i Skåne. Aktien är noterad vid Nasdaq Stockholm.

Taggar:

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *