Peab öppnar dörren för Malmöungdomar

| 22 juni, 2022 | 0 kommentarer

Under de senaste två veckorna har tio ungdomar från Toftanässkolan i Malmö arbetat med att bygga blomlådor och parkbänkar. Sommarlovsprojektet, som sker på initiativ av Peab i samarbete med Castellum och Peabskolan, är ett sätt att erbjuda ungdomarna en meningsfull sysselsättning och samtidigt visa upp vad samhällsbyggnadsbranschen har att erbjuda.  

En viktig faktor i sommarlovsprojektet är att minst 50 procent av ungdomarna skulle vara tjejer. Hela byggbranschen står inför en utmaning i att rekrytera tjejer, inte minst till produktion. Genom att erbjuda sommarjobb för ungdomar som slutat grundskolan får de tidigt få en inblick i vad arbetet innebär, vilket kan ge mersmak inför framtida skol- och yrkesval.

-Vi hoppas att vi genom den här satsningen ska locka fler ungdomar att söka sig till byggbranschen. I framtiden ser vi en stor kompetensbrist i branschen och redan idag är det alldeles för få som söker sig till de yrkesinriktade utbildningarna, säger Olle Olsson, regionchef på Peab.

Ungdomarna arbetar i Peabskolans lokaler i Malmö. Arbetet leds av erfarna handledare från både Peabskolan och Peabs övriga byggverksamhet. Skolan utgör en säker läromiljö och har alla hjälpmedel som kan tänkas behövas.  

Sommarjobbsinitiativet startade i Göteborg 2021 då tio ungdomar erbjöds sommarjobb. Satsningen blev så lyckad att Peab beslutade att införa sommarjobben som tradition och har spridit sig till bland annat Stockholm och Malmö där samma typ av projekt genomförs under sommarmånaderna.  

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Olle Olsson, Regionchef Peab, 073 337 43 90

Maria Wilund, PR-chef Peab, 070 481 72 02

Peab är Nordens samhällsbyggare med 15 000 medarbetare och en omsättning på 61 miljarder kronor. Med lokal närvaro och fokus på egna resurser utvecklar, anlägger och bygger vi vardagen där livet levs. Huvudkontoret finns i Förslöv på Bjärehalvön i Skåne. Aktien är noterad vid Nasdaq Stockholm.

Taggar:

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.