Pegrocos portföljbolag Nordic MRO genomför nyemission och expanderar verksamheten till Italien och Estland

| 6 november, 2017 | 0 kommentarer

må, nov 06, 2017 17:08 CET

Pressmeddelande den 6 november 2017

Pegroco Invest har deltagit i en nyemission i form av konvertibler i portföljbolaget Nordic MRO. Genom emissionen tillfördes bolaget totalt 7 Mkr varav Pegroco tecknade sig för 4 Mkr. Nordic MRO tillhandahåller kvalificerade flygbolagstjänster och expanderar nu ytterligare genom att etablera verksamhet även i Verona, Genoa och Tallin samt förstärka sin närvaro i Köpenhamn. 

Pegroco Invest AB är Nordic MRO:s enskilt största ägare och erhåller efter emissionen och en konvertering av konvertibler, en ägarandel om 43,5 % (37,5 %). Nordic MRO inledde sin verksamhet i Norden men har sedan expanderat genom att även etablera sig i Italien.

Nu expanderar bolaget ytterligare genom att utöka sitt supportnät för underhåll av trafikflygplan på nya linjestationer i Verona och Genoa i Italien samt i Tallin, Estland. Samtidigt utökar och förstärker bolaget sin verksamhet i Köpenhamn kraftigt.

”Det här kommer att ytterligare stärka vårt fotfäste i Europa och ge våra kunder ett ännu mer attraktivt erbjudande”, säger Jasmin Ridzic, Line Maintenance Manager på Nordic MRO.

I veckan meddelade Nordic MRO också att Finn Johnsson valts till ny ordförande i bolaget. Johnsson har ett mångårigt förflutet som styrelseproffs i svenska och internationella bolag och har bland annat varit styrelseordförande för Sveriges största företag, AB Volvo.

Om Nordic MRO

Nordic MRO är en
EASA-
certifierad leverantör av flygbolagstjänster med huvudkontor i Stockholm. Koncernen verkar enligt EASA Part 145 och Part M-certifikat och har dotterbolag / linjestationer på alla huvudorter i Norden jämte 4 stationer i Italien och en i Estland.

För ytterligare information om Nordic MRO, vänligen kontakta:

Juha Heikkinen, vd, epost: 
[email protected]

Telefon: +46 (0) 722 99 42 29

Webpage: www.
nordicmro.com

Om Pegroco

Pegroco Invest (www.pegrocoinvest.com) är ett investeringsbolag som investerar i mindre och medelstora onoterade företag företrädesvis i Sverige. Pegroco har idag 12 innehav. Pegrocos preferensaktie är noterad på Nasdaq First North Stockholm.

För ytterligare information om Pegroco Invest, vänligen kontakta: 

Thomas Brue, VD Pegroco Invest AB (publ), epost: [email protected], tel: 070-2702141.

Erik Penser Bank AB är Pegrocos Certified Adviser på Nasdaq First North Stockholm.

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *