Per-Ingemar Persson ny styrelseledamot i Assemblin

| 18 februari, 2021 | 0 kommentarer

Per-Ingemar Persson föreslås väljas in som ny styrelseledamot i Assemblin vid nästa ordinarie bolagsstämma den 11 maj 2021.

Per-Ingemar Persson (född 1956) driver idag en egen rådgivningsverksamhet. Efter civilingenjörsexamen från Lunds tekniska högskola har han haft en rad ledande positioner i företag inom bygg- och installationsbranschen, bland annat som vd för Skanska Sverige, vd för det före detta installationsbolaget NVS (som idag är en del av Assemblin) samt vd för Veidekke Sverige. Per-Ingemar är för närvarande även styrelseledamot i Fabege AB (där han avböjt sig omval inför kommande stämma), Wihlborgs AB och Veidekke ASA samt styrelseordförande i News (Northern Environmental and Water Solutions) AB och ELU Konsult AB. Per-Ingemar är också föreslagen som ny styrelseledamot i Bonava AB.

– Genom sin gedigna branscherfarenhet blir Per-Ingemar Persson ett bra tillskott i Assemblins styrelse. Vi ser mycket fram emot att ta del av hans erfarenheter och kunskaper, säger Mats Wäppling, styrelseordförande i Assemblin.

– Assemblin är ett bolag med höga ambitioner och verksamhet på en spännande marknad i stor förändring. Jag är imponerad av den resa bolaget har gjort under de senaste åren och ser fram mot att bidra till den fortsatta utvecklingen, säger Per-Ingemar Persson.

Mer information om styrelsen i Assemblin

För mer information kontakta:

Styrelsens ordförande Mats Wäppling, 070-645 03 21

Om Assemblin

Assemblin är en komplett installations- och servicepartner med verksamhet i Sverige, Norge och Finland. Vi utformar, installerar och underhåller tekniska system för luft, vatten och energi. Vår vision är att skapa smarta och hållbara installationer som får byggnader att fungera och människor att trivas. Genom nära och lokala samarbeten och en stark organisation i ryggen gör vi det möjligt. Vi har en omsättning på 10 miljarder kronor och cirka 5 900 engagerade medarbetare på runt 100 orter i Norden. Läs mer på assemblin.se.

Taggar:

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *