Peter Fonda hedras med tyst minut under Sommarbion

| 17 augusti, 2019 | 0 kommentarer

Den legendariska skådespelaren Peter Fonda har tyvärr gått ur tiden. Under lördagens Sommarbio i Rålambshovsparken kommer Stockholms filmfestival tillsammans med publiken att hålla i en tyst minut för att hedra Peter Fondas minne. 

Willem Dafoe Git Scheynius och Peter Fonda p galapremir under Stockholms internationella filmfestival 2012

Skådespelaren Willem Dafoe, festivalchef Git Scheynius och Peter Fonda på Stockholms filmfestival 2012. Foto: Carla Orrego Veliz

Stockholms internationella filmfestival har nåtts av det tragiska beskedet att den legendariska skådespelaren Peter Fonda har gått bort.

Fonda besökte Stockholms filmfestival 2012 som juryordförande och invigde festivalen med ett bejublat framträdande. 

Inför visningen av Easy Rider på biograf Skandia eskorterades han av ett MC-gäng genom centrala Stockholm. Från scenen berättade Fonda att han helst ville dö mitt i en tagning under en filminspelning. Så stark var hans kärlek till filmkonsten.

– Peter Fonda var en fantastisk skådespelare, varm och humoristisk och han kommer för alltid ha en plats i våra hjärtan. För att hedra Fondas minne kommer vi på Stockholms filmfestival att tillsammans med vår publik hålla i en tyst minut under kvällens Sommarbio i Rålambshovsparken, säger Git Scheynius, festivalchef. 

Presskontakt:

Elaine Hildenborg

Tel: +46 72 904 85 19

E-post: [email protected]

Stockholms 30:e internationella filmfestival 6-17 november 2019
Stockholms internationella filmfestival startade 1990 och är idag en av Europas främsta filmfestivaler. Under festivalen visar vi 200 filmer från mer än 60 länder. Vi arrangerar också exklusiva förhandsvisningar året om, Stockholms filmfestival Sommarbio 14-18 augusti 2019.
VI ÄLSKAR FILM!

Taggar:

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *