Peter Hellgren utsedd till östra Sveriges främste entreprenör

| 21 november, 2019 | 0 kommentarer

Under torsdagskvällen utsågs Peter Hellgren, grundare och vd för Consid AB, till östra Sveriges främste entreprenör i EY:s utmärkelse EY Entrepreneur Of The Year. Under kvällen utnämndes dessutom Frida Alexandersson från Westal AB i Bankeryd till ”Årets kvinnliga stjärnskott”, Henrik Fältmars från Norrköpingsbolaget Ståthöga MA Teknik AB blev ”Årets manliga stjärnskott”. Familjen Törefors från HangOn (Gnosjöpuls AB) i Hillerstorp mottog SEB:s pris för ”Bästa internationella tillväxt”.

Peter Hellgren, grundare och vd för Consid AB tog emot utmärkelsen som östra Sveriges främsta entreprenör då regionfinalen i EY Entrepreneur Of The Year gick av stapeln på Elite Stora Hotellet i Jönköping. Consid, med huvudkontor i Jönköping, grundandes 2000 och är idag ett av Sveriges snabbast växande IT-företag. Företaget omsatte över 830 miljoner kronor 2018 och har idag 930 anställda på 19 orter runt om i Sverige. Nu planerar man även för en utlandsetablering, först i de nordiska länderna och därefter i Europa.

– Peter Hellgren har byggt en verksamhet präglad av ett stort entreprenörskap och engagemang. Consid har vuxit otroligt snabbt de senaste åren och en bidragande orsak till framgångarna är Peters fokus på att bygga en stark företagskultur. Consid har blivit en plats där kunder och medarbetare kan mötas och inspireras, och tillsammans skapa nytänkande idéer. Peter är en fantastisk visionär entreprenör och en mycket värdig vinnare, säger juryordförande Eva Schlyter.

Den oberoende jury som korade vinnarna bestod av juryordförande Eva Schlyter, vd Ståhl Invest i Norrköping AB, Helen Einarson Lundin, vd Ny Position HR Business Partner AB, Jacob Nilsson, vd Axjo Plastic AB, Mattias Weinhandl, ägare Weinhandl Holding AB, Paul Haglund, ägare Konga Mekaniska Verkstad AB, Karin Bjärle, vd PS of Sweden och Pär Lidåker, Senior Advisor och ägare, Gamlegård Invest AB.

Juryns motivering löd:

En driven visionär som inte bara skapar ett bolag utan även bygger en kultur där medarbetarna når nya höjder. Denna superentreprenör har genom starka värderingar lyckats skapa en mötesplats snarare än en arbetsplats. Med sin vision om att digitalisera Sverige lyckades pristagaren med konststycket att göra juryn mållös.

Fler framgångsrika entreprenörer prisades under kvällen

Under galakvällen i Jönköping delades även tre kategoripriser ut. Utmärkelsen ”Årets kvinnliga stjärnskott” gick till Frida Alexandersson från belysningsföretaget Westal AB. Henrik Fältmars från Ståthöga MA Teknik AB blev ”Årets manliga stjärnskott” och SEB:s pris för ”Bästa internationella tillväxt” tilldelades Petter, Lukas, Jakob och Håkan Törefors från HangOn (Gnosjöpuls AB).

Samtliga vinnare från region Öst kommer den 30 januari att ställas mot vinnarna i de övriga fem regionfinalerna när den stora Sverigefinalen går av stapeln i Stockholms stadshus. Den nationella huvudprisvinnaren representerar sedan Sverige i världsfinalen i Monaco i juni, där entreprenörer från fler än 60 länder gör upp om titeln som världens främsta entreprenör.

– Konkurrensen bland årets finalister var mycket hård. Vi hade tio fantastiska entreprenörsbolag som alla förtjänar att hyllas. Vi är jätteglada att se att regionen fortsätter skapa så många skickliga och framgångsrika entreprenörer och det har inte varit något lätt arbete för juryn att utse årets vinnare. Peter Hellgren har med Consid byggt upp ett av landets mest snabbväxande IT-företag, en vinnare som jag tror har goda chanser att ta hem priset vid den nationella finalen i januari. Även de övriga pristagarna ser starka ut i sina respektive kategorier. Vi önskar dem ett stort lycka till i Stockholm, säger David Barmé, ansvarig för EY Entrepreneur Of The Year region Öst.

För mer information, vänligen kontakta:
David Barmé, ansvarig för EY Entrepreneur Of The Year i region Öst, 072-249 81 10, [email protected]


För mer information:
www.eoy.se
Bilder från finalen: https://www.flickr.com/photos/eoy_sweden/

Jurymotiveringar

Huvudpriset EY Entrepreneur Of The Year – Peter Hellgren, Consid AB
En driven visionär som inte bara skapar ett bolag utan även bygger en kultur där medarbetarna når nya höjder. Denna superentreprenör har genom starka värderingar lyckats skapa en mötesplats snarare än en arbetsplats. Med sin vision om att digitalisera Sverige lyckades pristagaren med konststycket att göra juryn mållös.

Årets kvinnliga stjärnskott – Frida Alexandersson, Westal AB
Med stort mod och starkt driv har årets pristagare lyckats vända motgång till framgång. Genom stark värdegrund, struktur och tydligt målfokus har hon lyckats med en turn-around få trodde var möjlig. Årets Kvinnliga Stjärnskott lever efter mottot ””snabbhet slår slöhet”” och hon är en starkt lysande stjärna.

Årets manliga stjärnskott – Henrik Fältmars, Ståthöga MA Teknik AB
Med en imponerande detaljkunskap och känsla för nya affärsmöjligheter gör årets pristagare avtryck i en mogen bransch. Att hitta ett nischat område där spetskompetens är ett signum attraherar kunder i alla läger. Detta, i kombination med ett tydligt miljö- och säkerhetsarbete, gör entreprenören till en tillväxtraket där marknaden verkar näst intill oändlig.

Bästa internationella tillväxt – Petter Törefors, Lukas Törefors, Jakob Törefors & Håkan Törefors, HangOn (Gnosjöpuls AB)
Med en mission att förändra och effektivisera sin bransch har stora kostnadsbesparingar och miljövinster skapats. Baserat på långsiktiga relationer har en fantastisk verksamhet byggts, där kreativiteten frodas i en innovativ miljö. Med sina smarta lösningar, och tack vare att de alltid följt sin tråd, har de skördat stora internationella framgångar.

Om EY Entrepreneur Of The Year
EY Entrepreneur Of The Year är en av världens främsta utmärkelser för entreprenörer. Det är den första internationella utmärkelsen för entreprenörer som med tydliga visioner och goda ledaregenskaper bygger upp framgångsrika företag. Tävlingen genomförs på regional, nationell och internationell nivå i fler än 140 städer i fler än 60 länder. En extern oberoende jury bedömer entreprenörerna efter kriterierna entreprenörsanda, ekonomisk utveckling, strategisk inriktning, inverkan på omvärlden, innovation samt personlig integritet och inflytande. Tävlingen startade i USA 1986 och i Sverige började utmärkelsen delas ut 1995. Vid de regionala finalerna och vid den nationella finalen utses även vinnare i kategorierna Årets kvinnliga stjärnskott och Årets manliga stjärnskott, samt SEB:s pris Bästa internationella tillväxt.

Regionfinaler i Sverige 2019
Region Väst: 5 november – Göteborg
Region Svealand: 14 november – Karlstad
Region Syd: 18 november – Malmö
Region Öst: 21 november – Jönköping
Region Stockholm: 25 november – Stockholm
Region Norr: 27 november – Luleå

Om EY
EY är ett världsledande företag inom revision, redovisning, skatt, transaktioner och affärsrådgivning. Våra tjänster och insikter hjälper till att skapa förtroende och hållbar tillväxt på finansmarknader och i ekonomier världen över. För att hålla våra löften till våra intressenter utvecklar vi ledare och medarbetare som arbetar i team över gränserna. Vi vill att allt vi gör ska bidra till att affärsvärlden och arbetslivet fungerar bättre – för våra medarbetare, våra kunder och de samhällen vi verkar i.

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *