PLAGAZI VÄLJER IN NYA STYRELSELEDAMÖTER UNDER EXTRA BOLAGSSTÄMMA

| 14 januari, 2022 | 0 kommentarer

Plagazi AB (publ) meddelat idag att man har valt in Richard J. Fish (f.n. advisory board), Jorgo Chatzimarkakis samt Valerie Dujardin till nya styrelseledamöter under bolagets extra bolagsstämma den 20.12.2021. 

Linnea Granberg, Stefan Källander, Gustav Granberg och Peter Schmidt ska samtliga avgå från sina positioner som ledamöter i styrelsen för Plagazi AB (publ), eftersom samtliga är operativa i bolaget.

Richard J. Fish har haft ledande befattningar inom private equity, energi och industri, både inom nystartade företag till väletablerade, med en omsättning på flera miljarder USD. Under de senaste 15 åren har Richard haft fokus på den förnybara energisektorn, närmare bestämt inom plasmaförgasning, där han senast var VD och styrelseordförande för det börsnoterade kanadensiska företaget Alter NRG som sedan förvärvade Westinghouse Plasma Corporation (WPC). Alter NRG / Westinghouse Plasma Corporation (WPC) är verksamma inom produktion av plasmaförgasningsanläggningar. Under sin 37-åriga karriär har Richard lett turnarounds, utvecklat strategier, drivit interna processförbättringar och förbättrat resultat och tillväxt för många internationella företag. Richard besitter ovärderlig kunskap och erfarenhet inom Waste-2-Energy via Plasmaförgasning har stöttat Plagazi under flertal år.

https://www.linkedin.com/in/richard-fish-6946211/ 

Valerie Dujardin har 20 års erfarenhet inom hållbarhetsinvesteringar och är en ledande profil med styrelse- och advisor befattningar inom flertal väletablerade hållbarhetsföretag och fonder. Valerie har också erfarenhet från bankverksamhet och specialiserad kapitalförvaltning från Proparco, MSCI Inc och slutligen Symbiotics där hon är ordförande för Symbiotics SICAV som driver antal impact investment fonder. Hennes erfarenhet sträcker sig från att genomföra due diligence för projekt, strukturera fonder, förvalta fonder och på senare tid leda ett team av fondförvaltare. Valeries finansiella erfarenhet, engagemang och kontaktnät inom hållbarhetssektorn kommer att vara av stort värde för att förverkliga Plagazi’s projektportfolio.

https://ch.linkedin.com/in/vdujardin

Jorgo Chatzimarkakis är för närvarande VD för Hydrogen Europe vilket är den ledande europeiska organisationen inom vätgas och etableringen av vätgassamhället. Hydrogen Europe representerar över 260 ledande europeiska företag som är verksamma inom produktion av vätgas eller vätgasceller. Hydrogen Europe är en knytpunkt för olika industriaktörer, stora som små företag som tillhandahåller kompetens och produktion av vätgas- och bränslecellsteknik med målet att uppnå koldioxidneutralitet i världen genom vätgasproduktion. Som vd för Hydrogen Europe har Jorgo stor påverkan och driver hårt på påskyndandet av etableringen av vätgassamhället. Chatzimarkakis har även lång erfarenhet inom politik då han har varit europaparlamentsledamot under flertal år och varit aktiv inom CARS 21 (EUs höga nivå inom bilsektorn) och ledamot i läkemedelsforumet (EUs höga nivå för läkemedel).

https://lu.linkedin.com/in/chatzimarkakis 

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Torsten Granberg, VD Plagazi AB 

Email: [email protected]  

Phone: +46 70 676 12 34  
 

Om Plagazi

Plagazi AB är ett svenskt clean-techbolag som revolutionerar produktionen av grön vätgas. Plagazi processen hjälper företag och samhällen att förbättra den cirkulära ekonomin genom att omvandla avfall till grön vätgas genom plasma förbränning och patenterad teknik. Plagazi processen bidrar till att lösa de globala problemen som icke-återvinningsbart avfall, jakten på förnybara energikällor och koldioxidutsläpp. Med flera aktiva projekt i Europa strävar Plagazi att bli svaret på kontinenters strävan att nå uppsatta klimatmål.

Mer information:

www.plagazi.com | 

Följ Plagazi på LinkedIn:

https://www.linkedin.com/company/plagazigreenhydrogrenfromwaste/

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.