PolarCool tecknar sitt första avtal i finska hockeyligan

| 13 september, 2022 | 0 kommentarer

Medicinteknikbolaget PolarCool AB (publ) gör ett strategiskt genombrott i Finland.  Bolaget har ingått ett 2-årigt avtal med den finska proffsklubben i hockey KalPa, för användning av PolarCap® System.

PolarCool utvecklar produkten PolarCap® System som lindrar effekterna av hjärnskakning. De primära kunderna är idrottsklubbar och anläggningar inom ishockey, rugby och handboll, men även andra sporter med förhöjd risk för hjärnskakning.

Den finska klubben KalPa spelar i den finska högsta ligan, Liiga, och kommer att använda PolarCap® System från början av denna säsong i en inledande utvärderingsperiod, med möjlighet att fortsätta i ett tvåårigt kommersiellt avtal efter utvärderingen.

KalPas Vd Toni Saksman kommenterar:

-Som klubb ser vi fram emot att få inkludera PolarCap® System i våra rutiner kring hjärnskakningar. Att arbeta med och mot problemen med huvudskador är viktigt för oss och våra spelare i KalPa. Jag hoppas att detta är starten på ett långt och givande samarbete med PolarCool.

PolarCools ambition är att detta ska vara starten på en bredare etablering av PolarCap® på den finska hockeymarknaden, men också i övriga Norden.

PolarCools Vd Erik Andersson kommenterar:

-Vårt första avtal i Finland är mycket glädjande. Vi märker att de stärka kliniska resultaten för behandlingen är viktiga när klubbarna fattar beslut i Finland, inte minst för de medicinskt ansvariga. I och med detta avtal är förhoppningen att fler klubbar ska följa efter KalPa och att PolarCap® System därmed etableras som behandlingsmetod på den finska hockeymarknaden. På sikt är målsättningen att erhålla en ligalösning likt den som är på plats i SHL.

KalPa är ett klassiskt ishockeylag från Kuopio och grundades 1929. Sedan 2005 har KalPa varit ett av topplagen i den finska ligan. KalPa är också känt för att producera toppspelare, som tidigare NHL-stjärnor Kimmo Timonen, Olli Jokinen och Sami Kapanen.

För mer information

Erik Andersson –  VD PolarCool AB (publ)                             
+46 – 738 60 57 00                                                          
E-mail: [email protected]

Om PolarCool AB (publ)

PolarCool AB (publ) är ett medicinteknikföretag som utvecklar, marknadsför och säljer produkter inom idrottsmedicin. Bolaget fokuserar på behandling av hjärnskakning och upprepade huvudsmällar. PolarCool AB (publ) har sitt säte i Lund. Aktien är noterad på Spotlight Stock Market. 

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.