Populära aktiviteter för barn och ungdomar i Eskilstuna – gratis hela sommaren

| 15 juli, 2021 | 0 kommentarer

Under sommarlovet arrangerar vi tillsammans med Eskilstuna friidrott, Eskilstuna United och Syrianska Eskilstuna IF gratis aktiviteter för barn och ungdomar i Eskilstuna. 

En viktig satsning i våra bostadsområden är utomhusaktiviteter för att skapa en meningsfull sommar för barn och ungdomar. Tillsammans med våra samarbetspartners Eskilstuna friidrott, Eskilstuna United och Syrianska Eskilstuna IF kan vi bidra till ett aktivt och givande sommarlov för våra unga hyresgäster. 

– Det är jätteroligt med flera aktiviteter i och kring våra bostadsområden. Vi är glada att vi kan vara med och stötta de här arrangemangen, särskilt den här sommaren som verkar blir en sommar på hemmaplan för många barn och ungdomar, säger Sara Grandin, områdeschef för Victoria Park i Eskilstuna.  

Sommarkul med Eskilstuna Friidrott pågår under hela sommarlovet i tio områden i Eskilstuna. Här får barn och unga spela, leka och träna tillsammans. Aktiviteten är populär och välbesökt. Förra året deltog över 2 000 barn och ungdomar i ålder 7-18 år. 

– Sommarkul är en viktig del i många familjers vardag under sommarlovet. Med Sommarkul vill vi stärka demokratin, samt öka kunskapen och förståelsen hos såväl barn som vuxna för integration och samexistens. Ett arbete som tar tid men är oerhört viktigt. Stödet från Victoria Park, en av våra samarbetspartners, är viktigt för att möjliggöra den här aktiviteten, berättar Bengt Olof Eskilsson, ordförande i Eskilstuna Friidrott. 

Sommarlovsfotboll för barn och ungdomar som Eskilstuna United anordnar tillsammans med SISU, pågår också under hela sommarlovet. Tisdagar och torsdagar kl. 11.30-15.00 finns aktiviteten i Årby centrum och resten av veckan på olika platser i Eskilstuna. 

– Vi vill att fler ska vara fysiskt aktiva under sin fritid. Genom sommarlovsfotbollen når vi barn och ungdomar som lever långt ifrån idrottsrörelsen. Vårt samarbete med Victoria Park är värdefullt, då vi tillsammans vill skapa ett mer integrerat, jämställt och hållbart Eskilstuna och Sverige, säger Sandi Haddad Sharro från Eskilstuna United. 

Råbergstorp Summer Games startar den 19 juli och pågår under tre veckor. Varje vardag klockan 15.00-19.00 arrangerar Syrianska Eskilstuna IF aktiviteter för barn och ungdomar i åldrarna 7-12 år. Samlingsplatsen är planen intill Victoria Parks områdeskontor på Domaregatan 12.

För ytterligare information, kontakta
Sara Grandin, områdeschef för Victoria Park i Eskilstuna, [email protected]
Sandi Haddad, Sharro, projektansvarig Work United-Ronjabollen-Reflect United för Eskilstuna United DFF, [email protected]
Bengt Olof Eskilsson, ordförande i Eskilstuna Friidrott, [email protected]
Isaac Doktorian, ordförande Eskilstuna Syrianska IF, [email protected]

Kort om Victoria Park 
Victoria Park utvecklar attraktiva bostadsområden i landets tillväxtstäder. I vår hållbara förvaltning rustar vi upp och renoverar på lång sikt samtidigt som vi bygger fler bostäder, men framförallt investerar vi i relationer med boende och samverkar med viktiga samhällsaktörer – för att göra skillnad. För oss handlar det inte bara om hus, utan minst lika mycket om människor, samhälle och miljö. 
I Eskilstuna äger, förvaltar och utvecklar vi bostadsområden med över 3 100 lägenheter i Skiftinge och Råbergstorp. Idag finns vi i 14 städer med 17 000 lägenheter. Och vi växer. www.victoriapark.se 

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.