Premiär för Cora Music – världsunik tjänst som låter youtubers använda känd musik

| 13 juli, 2022 | 0 kommentarer

Nu lanseras Cora Music – en världsunik tjänst som ger youtubers möjlighet att på ett enkelt sätt använda upphovsrättsskyddad musik i sina videor. För en låg summa per månad får kreatörer för första gången någonsin tillgång till känd musik från kända artister i en one-stop-shop.

Cora Music låter kreatörer musiksätta sina videoproduktioner med en enkel tjänst där alla upphovsrättigheter är inkluderade. För 249 kronor i månaden får de tillgång till en unik repertoar av svensk musik från låtskrivare och artister som Miss Li, Mando Diao, Daniel-Adams Ray, Titiyo, Thomas Stenström, Sarah Dawn Finer med flera.

– Cora Music är en tjänst som fyller ett stort hål på marknaden. Musik är en självklar del av all underhållning, men på Sveriges mest 10 000 aktiva Youtube-konton idag så ekar det tomt, eller så används anonym, slätstruken musik. Nu får youtubers för första gången möjligheten att musiksätta sina videor med kända låtar av kända artister, till ett lågt pris och utan att behöva fundera på detaljer kring copyright. Vi är en one-stop-shop för musik på Youtube, säger Malte Andreasson, vd för Cora Music.

Cora Music är ett dotterbolag till Stim, som är det första upphovsrättssällskapet i världen som erbjuder en sådan här tjänst. Responsen från kreatörerna har varit mycket positiv under betaperioden, och tjänsten är nu öppen för användare i Europa.

– Cora Music är ett viktigt strategiskt steg för Stim, och öppnar upp en ny marknad som ger möjligheter till ökad ersättning för låtskrivare och kompositörer. Nu gör vi det extremt enkelt för Youtubekreatörerna att använda känd musik, samtidigt som upphovspersonerna får betalt. Cora Music reflekterar det stora skiftet där konsumenterna har blivit producenter, och nu får de äntligen verktyget för att göra så bra videos som möjligt, säger Casper Bjørner, vd för Stim.

Kontakt:
Malte Andreasson, VD Cora Music
070-2090246
[email protected]

Eric Aronson, presskontakt Stim
Hornsgatan 103, 104 62 Stockholm  
08-783 95 65 
[email protected]

Om Stim
100 000 musikskapare och förlag är anslutna till Stim. Vi är en medlemsorganisation utan vinstintresse som arbetar för en stark upphovsrätt och för att du som låtskrivare och kompositörer ska få betalt för din musik. Stim brinner för Sveriges musikliv och för alla som inte bara lever för musik, utan också lever av den. Njut av musiken!

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.