Premiär för Husqvarnas klätterutrustning för proffs inom trädvård

| 21 september, 2022 | 0 kommentarer

Nu visar Husqvarna upp sin första egendesignade klätterutrustning speciellt framtagen för arborister och andra trädvårdsproffs. Utrustningen som består av klättersele och rep, ska underlätta klättring och riggning och är det första resultatet av Husqvarnas samarbete med Teufelberger, världsledare på klätterutrustning. Husqvarna har också tagit fram en ny ryggsäck som gör det enkelt att hålla ordning på och bära med sig klätterutrustningen. De nya produkterna är framtagna för att förenkla livet för arborister och trädvårdare när de arbetar med motorsågar.

Husqvarna, som är branschledare inom motorsågar, visar nu upp sin satsning på klätterutrustning för trädvårdsproffs. De har tagit fram en klättersele som designats för trädvårdare som tillbringar många timmar i träden och behöver en mångsidig, justerbar, robust och extremt bekväm sele. Selen ger stor rörlighet och komfort samtidigt som den hjälper till att minska risken för skador men också minska den fysiska belastningen för den som arbetar många och långa timmar uppe i träden. Selen kan justeras och ställas in på många olika sätt och det gör att den passar för många olika klätterstilar och typer av uppgifter.

Som komplement till selen finns två uppsättningar av högkvalitativa klätterrep godkända enligt både CE– och ANSI–standarder. De är mångsidiga, passar många olika reptekniker och är smidiga under både upp- och nedstigning.

Husqvarna har också tagit fram en ryggsäck för att förvara, organisera och skydda klätter- och riggutrustningen. Den praktiska och slitstarka ryggsäcken är tillverkad av högkvalitativt tyg och rymmer 70 liter. Den har förstärkt botten, förvaringsfack för hjälmen på ovansidan och dragkedjor på sidorna. Oavsett väder gör ryggsäcken med dess lättåtkomliga förvaring och smarta lösningar arbetet lättare och mer effektivt.

Andra nyheter som Husqvarna presenterar är en stötskyddande motorsågsstropp som minskar motorsågens slagkraft om den exempelvis fastnar i en fallande gren. Ytterligare nyheter är multislinga, lanyard, riggningsrep, kambiumskydd och karbinhakar för tillbehör.
– Vår klätterutrustning är gjord av högsta kvalitet och täcker in de många behoven som finns vid klättring och riggning. Det känns spännande att få presentera resultatet av vårt första samarbete med Teufelberger och det här är bara början. Det kommer fler nyheter när det gäller utrustning för arborister och trädvårdspersonal framöver, säger Daniel Andersson, marknadschef PRO, Husqvarna.

Sortimentet för Husqvarnas klätterutrustning består i dag bland annat av: klättersele, klätterrep (11,5 mm och 11,8 mm), kambiumskydd, ryggsäck, lanyard, multislinga, prusik och motorsågsstropp.

Produkterna börjar säljas tredje kvartalet 2022.

För mer information kontakta:

Daniel Andersson, marknadschef PRO, Husqvarna, tfn 072 855 13 76, [email protected]

Husqvarna kltterutrustning

Om Husqvarna

Husqvarna är ett varumärke inom Husqvarna Group som är marknadsledande på innovativa, hållbara produkter och tjänster för trädgård, park och skog. Sedan starten 1689 har Husqvarna stort fokus på forskning och utveckling, och är en pionjär inom robotgräsklippare och motorsågar. I företagets produktportfölj ingår i dag nästa generations robotgräsklippare, åkgräsklippare, motorsågar och trimmers för både proffs och privatkonsumenter. Hållbarhet, innovation och digitalisering fortsätter att vara viktiga delar i resan framåt. Husqvarnas produkter säljs i över 100 länder.

Husqvarna Group, som också inkluderar Gardena och Husqvarna Construction, har 13 900 anställda globalt. Nettoomsättningen 2021 uppgick till 47 miljarder kronor. Läs mer på Husqvarna.se

Taggar:

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.