Pressinbjudan: Ljusmanifestation till minne av Raoul Wallenberg 17/1

| 13 januari, 2022 | 0 kommentarer

Välkommen på ljuständning på årsdagen av Raoul Wallenbergs försvinnande den 17 januari kl. 16:30 på Raoul Wallenbergs torg i Stockholm. Mona Sahlin och Sarah Scheller, generalsekreterare Raoul Wallenberg Academy, håller tal. Louisa Lyne & di Yiddishe Kapelye står för musikunderhållningen. 

Den 17 januari 1945 var dagen då Raoul Wallenberg senast sågs i livet innan greps av sovjetiska myndigheter och fängslades. Hans öde därefter är fortfarande okänt. På årsdagen för Raoul Wallenbergs försvinnande på måndag den 17 januari tänder vi ljus för att hedra och bevara minnet av Raoul Wallenberg. 

Ljusmanifestation till minne av Raoul Wallenberg 
Plats: Raoul Wallenbergs torg, Stockholm
Tid: 16:30 den 17 januari 2022 

Program
16:30 Sarah Scheller, generalsekreterare Raoul Wallenberg Academy inledningstalar 
16:40 Mona Sahlin håller tal
16:50 Louisa Lyne & di Yiddishe Kapelye uppträder

Läs mer här.

Nytt för i år är en digital ljuständning 
I samband med årsdagen lanserar vi även en sida för att tända ett digitalt ljus för Raoul Wallenberg och hans gärning

Läs mer här.

Raoul Wallenbergs gärning är unik
Raoul Wallenberg är en av Sveriges största hjältar i modern tid och hans gärning i Budapest under andra världskriget är unik. Genom att agera med civilkurage och medmänsklighet räddade han tiotusentals judar undan Förintelsen. Som svensk diplomat gjorde han skillnad genom att utfärda skyddspass och etablera så kallade svenskhus där ungerska judar kunde söka tillflykt på neutral mark.

Raoul Wallenberg Academy
Raoul Wallenberg agerade mot orättvisor och tog ställning för alla människors lika värde. Raoul Wallenberg Academy arbetar för att unga ser sig själva som ledare och agera med civilkurage för ett medmänskligt samhälle. Att agera är lika viktigt då som nu som alltid.

Taggar:

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.