Pressvisning idag: Din nya oas i Varberg – vår vision för Getteröverket

| 9 september, 2022 | 0 kommentarer

Välkommen till Getteröverket idag fredag 9 september kl 10. Här får du möjlighet att se våra stora visionsbilder – på plats utomhus. Du träffar styrelseordförande Peter Sjöholm, VD Margareta Björksund-Tuominen samt forsknings- och utvecklingschef Alexander Keucken. Varmt välkommen!

Din nya oas i Varberg – vår vision för Getteröverket

Den hållbara kuststaden växer när Vivab omvandlar ett område lika stort som 15 fotbollsplaner. Med en välkomnande entré till staden öppnar vi upp Getteröverket för besök och grön rekreation.

Det är en vision som Vivab presenterar men också en viktig riktning för hur Getteröverket ska utvecklas till ett tillgängligt resursverk. Här får naturen ta plats och ny teknik möjliggör smartare rening.

I framtiden vill vi bygga in verket under gröna ytor och bli en naturlig länk mellan det nya aktivitetsstråket, naturområden och staden. Vi öppnar då upp en rejäl bit mark i Varberg för besökare, för promenader, cykling och kanske till och med SUP, säger Peter Sjöholm, ordförande i Vivabs styrelse.

Vivabs cirkulära resursverk ska inte visuellt uppfattas som en traditionell industri utan smälta in och bli en del av naturen. Under de gröna taken tar resursverket tillvara på näringsämnen och renar vattnet för återanvändning.

Vi bygger om och bygger in innovativ teknik som gör verket klimatneutralt. Vi kommer då minska utsläppen av växthusgaser och mikroföroreningar samt i högre grad återanvända näringsämnen och det renade avloppsvattnet, säger Alexander Keucken, avdelningschef forskning och utveckling, Vivab.

I visionen finns också plats för ett kunskapscenter som bjuder in till lärande och samverkan.

Vivab vill driva på samhällsutvecklingen mot en hållbar framtid. Här kan vi tillgängliggöra både platsen och kunskapen om hållbarhet, cirkularitet och ekosystemtjänster, säger Peter Sjöholm.

Efter pressvisningen kommer fler visionsbilder att finnas tillgängliga på vår webbplats: vivab.se 

Alexander Keucken
Forsknings- och utvecklingschef, Vivab

E-post: [email protected], telefon: 0757-27 40 37

Peter Sjöholm
Ordförande Vivab
E-post: [email protected], telefon
070-728 26 88

Vivab, Vatten & Miljö i Väst AB, jobbar för en hållbar framtid med friskare hav, ett rent och gott dricksvatten och en hållbar konsumtion med minskat avfall. Vivab är en viktig aktör inom grön samhällsutveckling på västkustens mittpunkt. Vi har ett hjärta för en hållbar framtid, tillsammans med dig gör vi det möjligt. 

Taggar:

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.