Prevas utökar sin certifiering inom standarden ISO 13485

| 1 juli, 2022 | 0 kommentarer

Nu är även Prevas kontor i Köpenhamn certifierade enligt ISO 13485. Ett tydligt kvitto på att Prevas levererar utvecklingstjänster helt i enlighet med de högkvalitativa krav som ställs på medicintekniska produkter. Kontoren i Sundbyberg och Uppsala är redan certifierade enligt standarden. 

Prevas kan tillhandahålla kompletta utvecklingstjänster, från idéstadiet till produktion. Detta inkluderar kvalitets- och regulatorisk expertis, mjukvara, hårdvara, mekanik, kvalitetssäkring och projektledning. Tack vare våra specialistteam erbjuder Prevas nyckelfärdig utveckling av medicinteknisk utrustning och analysinstrument. För att kunna ligga i teknikens framkant har Prevas ett stort och rikt nätverk av specialister och partners.

– Vi är nu det enda utvecklingshuset i Danmark som är 13485-certifierade. Certifieringen är ett bevis på den expertis vi tillför våra kunders design- och utvecklingsprojekt, säger Henrik Møller, som leder Prevas verksamhet i Köpenhamn och Danmark. Vårt fokuserade arbete inom den hårt reglerade utvecklingen av enheter för Life Science-sektorn ger oss kunskap och erfarenhet som gynnar alla våra kunder.

Intresset ökar för elektroniska och kommunikativa vårdlösningar både bland vårdgivare och bland konsumenter som vill leva ett långt och hälsosamt liv. Våra specialister möter människor och företag som behöver utvecklingsstöd för att förverkliga sina innovativa idéer till medicintekniska produkter, eHealth och mHelath samt olika vårdlösningar. Och ofta till förmån för såväl den enskilda som samhället i stort.

– Vi har en utmärkt och lång meritlista när det gäller att utveckla medicintekniska produkter. Med detta certifikat kan vi ge ytterligare stöd till företag i design- och utvecklingsfaserna, säger Mette Dahl Meincke, Team Manager Life Science i Köpenhamn.

Sedan 1985 har vi sett utmaningar och hittat möjligheter i branscher där det ställs höga krav. Inom Life Science finns exempelvis krav på hög säkerhet, tillförlitlighet och regulatoriska krav. Certifieringen utmärker oss jämfört med andra leverantörer och uppfyller kraven från våra kunder.

För mer information, kontakta
Henrik Møller, President, Prevas A/S, Denmark, Cell: +45 29 49 92 02, E-mail: henrik.mø[email protected]     
Mette Dahl Meincke, Life Science Team Manager, Prevas A/S, Copenhagen Cell: +45 26 77 70 83, E-mail:
[email protected]

Om Prevas
Prevas är ett utvecklingshus där påhittigheten står i centrum. Med hög teknisk kompetens och affärsförståelse hjälper vi kunder inom vitt skilda branscher att dra större nytta av vår tids teknikutveckling. Nytta för människor, planeten och ekonomin. Prevas startade 1985 och är idag 800 medarbetare i Sverige, Danmark och Norge. Prevas är börsnoterade på NASDAQ Stockholm sedan 1998. För mer info om Prevas, besök www.prevas.se.

 

Taggar:

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.