Prime Video nu tillgänglig på Telenors Mediahubb

| 8 juni, 2022 | 0 kommentarer

Telenor Sverige lanserade förra veckan en Android TV-baserad Mediahubb där kunder kan ta del av sina vanliga TV-kanaler och playtjänster från Telenor samt ladda ner appar för exempelvis olika streamingtjänster. Nu har Prime Video lagts till i Mediahubben. De kunder som har abonnemang hos Telenor och Prime Video kan nu använda båda tjänsterna i samma box.

The Lord of the Rings The Rings of Power

The Lord of the Rings: The Rings of Power, kommande serie till Prime Video. Foto: Ben Rothstein/Prime Video

Andelen personer som vill teckna streamingtjänster har fördubblats de senaste fem åren, enligt Svenskarna och internet (2021). Undersökningen visar också att det digitala TV-tittandet under det senaste året har gått om det linjära.

 

          Vi vill erbjuda en bredd av innehåll till våra kunder och är väldigt glada över möjligheten att inkludera Prime Video i Mediahubbens utbud. Många tycker att det är svårt att få en överblick över de tjänster de prenumererar på utöver sitt vanliga TV-abonnemang. Vi vill ge våra kunder möjlighet att samla sina streamingtjänster på samma ställe, säger Hanna Idstam, TV- och mediechef på Telenor Sverige.

 

Hanna Idstam TV och mediechef Telenor

Hanna Idstam, TV- och mediechef på Telenor Sverige. 

Prime Videos stora utbud av populära filmer och TV-serier inkluderar prisvinnande och kritikerrosade serier som exempelvis The Grand Tour, The Boys, The Wheel of Time och The Marvelous Mrs Maisel och filmer som The Tomorrow War och Coming 2 America, liksom snart den efterlängtade serien The Lord of the Rings: The Rings of Power.

 

Appen för Prime Video kan nu laddas ner till Telenors Mediahubb via Google Play Store. De kunder som redan har ett abonnemang kan logga in direkt i Mediahubben efter nedladdning. Den som ännu inte har ett konto behöver börja med att aktivera det via Prime Video. Telenors Mediahubb är baserad på Android TV och samlar olika streamingtjänster på ett ställe. Den fungerar även som en tv-box för linjära tv-kanaler.

 

Läs mer om Telenors Mediahubb här .

 

Presskontakt

Boel Bengtsson
08-410 100 40
[email protected]

Om Telenor

Telenor Sverige AB är en helhetsleverantör av telekommunikationstjänster och vårt mobilnät täcker 99,9 procent av hela Sveriges befolkning. Telenor Sverige har i dag 2,8 miljoner mobilabonnenter, cirka 700 000 fiber- och bredbandskunder och en halv miljon tv-kunder. Telenor Sverige omsätter cirka 12 miljarder kronor (2021) och har cirka 1 400 anställda.

Läs mer på www.telenor.se

Om Telenorkoncernen

Telenorkoncernen är en internationell leverantör av kommunikationstjänster inom tele, data och media, med cirka 172 miljoner kunder. Koncernen är en av världens största mobiloperatörer med en omsättning på 110 miljarder norska kronor (2021) och cirka 16 000 anställda. Telenor är noterat på Oslo Børs (TEL).

Läs mer på www.telenor.com

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.