Psykologisk relationsroman om när livet ställs på sin spets

| 24 mars, 2021 | 0 kommentarer

När J vaknar hemma i radhuset en morgon känner hon att något är fel. Hon lämnar dottern i sängen och går ut i hallen där hon finner en främmande man med kniv. Vem är han och vad vill han?
Längden av ett ögonblick är en nervkittlande och berörande relationsroman och Frida Herrgårds debut.

Idén till romanen fick Frida under en lunch med sin bror. Han berättade att en vän till honom vaknat en dag och hittat en vilt främmande man i sitt kök.
”Det var helt enkelt för märkligt för att jag skulle kunna släppa det och snart insåg jag att jag precis hade fått stoffet till min första roman”, säger hon.
Den främmande mannen tvingar ut J i köket och kräver att hon ska slå sig ner vid köksbordet, annars hotar han att skada dottern. Efter en stund börjar mannen berätta om sitt liv och snart blir det tydligt att han levt ett liv som inte alls är olikt hennes. Men något hände. Hon kan inte låta bli att sugas in i hans tragiska historia och inser snart att hon står inför något helt annat än hon någonsin kunnat föreställa sig.

Att skriva om ett svårt sjukt barn var angeläget för Frida, men absolut inte lätt. Hon har själv mött sjuka barn och deras föräldrar i jobbet som läkare, och det är något hon tycker verkligen berör. ”Att lyfta fram hur vardagen faktiskt fortsätter i det lilla kändes betydelsefullt för mig”, säger hon. ”På grund av en personlig kris har jag fått tid att fundera över livet, vad som är viktigt – verkligen viktigt – varför vissa har tur och andra otur.”Frida Herrgård föddes 1986 i Västerås. Hon är bosatt i Stockholm, dit hon flyttade 2006 för att utbilda sig till läkare vid Karolinska Institutet. Skrivandet har alltid varit en viktig del av hennes liv och hon har jobbat som frilansande reporter på Vestmanlands Läns Tidning.

Utkommer 21 mars.

Kontakt: [email protected]

Hoi är ett modernt bokförlag som kombinerar styrkan hos ett traditionellt förlag med större frihet, mer delaktighet och bättre villkor för författaren. Vi letar ständigt efter manus med litterära och kommersiella kvaliteter. Välkommen till oss, som läsare eller författare.

Taggar:

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *