Qlosr Group – Fler prenumerationsintäkter blir lönsamt – Mangold Insight Analys

| 6 september, 2021 | 0 kommentarer

IT-bolaget Qlosr har rapporterat helårsiffror för perioden juli 2020 till juni 2021. Bolaget har under perioden ökat ­omsättningen med 17 procent jämfört med samma period förra året. Qlosr har även vänt till vinst där ­rörelsemarginalen förbättrats med knappt 7 procentenheter. Den förbättrade ­lönsamheten är ett resultat av att bolaget lyckats ställa om omsättningen till en större andel återkommande ­prenumerationsintäkter, som har högre marginal än den traditionella direktförsäljningen av ­IT-tjänster. 

Qlosr genomför en nyemission som tillför bolaget som väntas ge knappt 52 miljoner kronor före kostnader. ­Emissionen medför en utspädningseffekt om drygt 13 procent. Kapitalet ska användas till att förbättra kapitalstrukturen i bolaget samt att finansiera framtida förvärv. Kapitaltillskottet blir extra intressant med tanke på den tidigare kommunicerade avsikten att förvärva Bmore IT som vi nämnde i föregående analys väntas få stor strategisk potential.   

Mangold uppdaterar riktkursen till 0,101 kronor för Qlosr på 12 ­månaders sikt, vilket ger en uppsida om 61 procent. Riktkursen uppdateras till följd av emissionens utspädningseffekt. Den nominellt lägre riktkursen är  dock högre än riktkursen som sattes i initialanalysen, då antalet aktier utökats. Mangold ser att framtida tillväxt drivs av den stärkta andelen prenumerationsintäkter och dess positiva påverkan på bolagets vinst. 

Taggar:

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *