Rådhuset blir stadens nya kreativa rum

| 8 mars, 2021 | 0 kommentarer

Nu har konstnärerna från Fröfabriken Creative space flyttat in i nya lokaler mitt i stadskärnan, nämligen i Rådhuset. Dessutom har nya hyresgäster hittat hit, som Glumslövsbon Mikael Jepson, designer och även känd som gitarrist i the Ark.

Fröfabriken Creative space utvecklades av staden år 2015 i lokaler som tidigare varit Weibulls frömagasin. Sedan hösten 2020 har ett antal konstnärer från Fröfabriken flyttat in i Rådhuset. I lokaler som tidigare bland annat var personalutrymme och arkiv finns nu kreativa rum. Fyra kulturaktörer och en förening finns nu på plats och det finns två mindre lokaler lediga. I ett av rummen har Mikael Jepson, designer och även känd som gitarrist i the Ark, flyttat in. 

– Jag har bott i Glumslöv i tio år och jobbat med designprojekt länge. När jag såg att det fanns lediga lokaler i Rådhuset tog jag chansen. Jag vill komma närmre kulturlivet i Landskrona och hitta andra att samarbeta med, säger Mikael Jepson. 

Målet med lokalerna är att ge möjlighet för konstnärer och kreatörer att hyra arbetsplats för sitt skapande.  

– Vi hoppas att flytten till stadskärnan ska göra det möjligt för konstnärerna att på sikt få mer kontakt med stadens kulturliv. Till exempel kan det bli lättare att delta i arrangemang i staden, att skapa samarbeten och att vara en del av stadens arbete med kreativa näringar, säger Emeli Zeilon, kultursekreterare på kulturförvaltningen och ansvarig för Rådhuset Creative Space. 

Konstnärer/designers/föreningar som är aktiva hyresgäster i Rådhuset Creative Space: Mikael Jepson, designer, Berit Fradera, konstnär, Kim Berkhuizen, konstnär, Norbert Robles, konstnär, Hela ideella, förening.

Det finns fortfarande möjligheter för intresserade konstnärer att flytta in i de rum som är lediga. 

För mer information: 
Emeli Zeilon, kultursekreterare på kulturförvaltningen i Landskrona stad, telefon: 0418-47 31 21, e-post: [email protected]

Mikael Jepson, designer i Rådhuset Creative Space, telefon: 0733-97 00 41, e-post: [email protected]

  

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *