Rättelse: Svensktillverkade andningsskydd i unikt material

| 29 juni, 2020 | 0 kommentarer

Med anledning av fel filval vid uppladdning av det första pressmeddelandet kommer här en korrigerad och rättad version.

Under juli månad lanserar MaskMakers Sweden AB lokalt producerade andningsskydd i klassen FFP2. Tester för andningsskydd i ytterligare klasser pågår.

I den nystartade fabriken i Knivsta, specialiserad och utvecklad för att tillverka andningsskydd av hög kvalitet i olika klasser, kommer MaskMakers Sweden AB ha kapacitet att tillverka 2,4 miljoner andningsskydd per månad. I fabriken finns kapacitet för ytterligare expansion vid behov.

Före Coronapandemin importerades merparten av andningsskydden i Sverige från Asien, men pandemin har tydliggjort ett stort behov av och stor efterfrågan på lokalt tillverkade andningsskydd av hög kvalitet.                                                                

För att möta den stora efterfrågan har MaskMakers Sweden AB, med finansiellt stöd från bl.a. Almi, Danske Bank och Svevia, påbörjat en säker produktion av högkvalitativa andningsskydd.

Det unika materialet är utvecklat i Tyskland och designat för att klara den europeiska standarden EN149 och lagerhålls av vår svenska samarbetspartner.
På mindre än tre månader har MaskMakers Sweden AB gått från idé till storskalig produktion och de masker som nu testas på FORCE Technology i Danmark är de första av sitt slag på marknaden med 5 lager och 2-Wayprotection© som skyddar såväl bäraren som omvärlden.”Vi har valt att arbeta med FORCE Technology i Danmark. De är Europas största ackrediterade testinstitut som både kan och får testa alla nivåer på andningsskydden. FORCE Technologys status som s.k. notified body gör certifieringsprocessen, som gäller över hela EU, smidig och säker”, säger MaskMakers Sweden AB:s VD Andreas Pettersson

”Det är ett unikt nytt europeiskt filtermedia, designat för FFP2, men vi har även pågående tester för klassen FFP3. Ytterligare en kvalitet beräknar vi kommer att finnas tillgänglig under Q1/2021. Från och med augusti 2020 beräknar vi ha en årsproduktion på 29 miljoner andningsskydd och kommer att vara en långsiktig leverantör”, fortsätter Andreas Pettersson.
 

MaskMakers Sweden AB
Förrådsvägen 23
741 30 Knivsta
Org.nr 559244-4839

Tel: +46-18-30 35 30
[email protected]

Taggar:

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *