Regeringen fortsätter arbetet med att modernisera postlagstiftningen

| 9 november, 2017 | 0 kommentarer

to, nov 09, 2017 13:46 CET

I dag, den 9 november, har regeringen tagit beslut om propositionen Ändringar i postlagen. Propositionen innehåller förslag för att möjliggöra bättre uppföljning och bevakning av de som erbjuder posttjänster.

– Vi fortsätter arbetet med att säkra en god postservice i hela landet. Med dessa beslut får vi bättre verktyg för att tydliggöra vilken postservice medborgarna kan kräva och förvänta sig, säger bostads- och digitaliseringsminister Peter Eriksson.

Propositionen Ändringar i postlagen innehåller samma två förslag som den tidigare lagrådsremissen gjorde, nämligen att:

  • Regeringen eller den myndighet som regeringen bestämmer ska få meddela föreskrifter om på vilket sätt den samhällsomfattande posttjänstens krav på utdelning av postförsändelser ska fullgöras.
  • Den som tillhandahåller en posttjänst ska lämna vissa uppgifter om sin ekonomi och verksamhet till regeringen eller den myndighet som regeringen bestämmer. Det gäller uppgifter som är nödvändiga för uppföljning av utvecklingen på postområdet och för bevakning av att posttjänsterna svarar mot samhällets behov och av att en väl fungerande samhällsomfattande posttjänst av god kvalitet finns tillgänglig för alla användare.

Ändringarna i postlagen föreslås träda i kraft den 1 april 2018.

Kontakt:
Carl-Martin Vikingsson
Pressekreterare hos Peter Eriksson
Tel. 076-1353878
[email protected]

Taggar:

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *