Regeringen fortsätter stödja hjälplinjen Preventell

| 18 februari, 2021 | 0 kommentarer

Regeringen har idag beslutat att bevilja Karolinska universitetssjukhuset 4 miljoner kronor för att fortsätta driva hjälplinjen Preventell under 2021. Preventells syfte är att förebygga sexuellt våld. 

Preventell är en nationell telefonlinje som drivs i syfte att förebygga sexuellt våld genom vård och behandling mot sexuella riskbeteenden. Målgruppen är personer med självupplevt riskbeteende, tvångsmässig upptagenhet av sexuella tankar och handlingar, sexuellt intresse för barn och impulser att tvinga någon till sex. Även närstående och vårdgivare kan få råd och hjälp från Preventell att hantera frågor kring sexuellt våld och oro för sexuella övergrepp.

– Det bästa vi kan göra för brottsoffren är att bidra till att ett brott aldrig begås. Den verksamhet som Preventell bedriver är en viktig del av regeringens arbete med att förebygga sexuellt våld riktat mot framför allt kvinnor och barn. Vi slår oss inte till ro förrän våld och övergrepp har upphört, säger jämställdhetsminister Märta Stenevi.

Regeringen har sedan starten 2012 årligen gett bidrag till Karolinska universitetssjukhuset i syfte att utveckla den nationella hjälptelefonen Preventell. Preventell startades av Anova, som är ett centrum vid Karolinska universitetssjukhuset för klinisk utredning och behandling inom områdena andrologi, sexualmedicin och transmedicin.
 

Genvägar: 

Informationmaterial: En nationell strategi för att förebygga och bekämpa mäns våld mot kvinnor

Delmål 6: Mäns våld mot kvinnor ska upphöra

Kontakt

Frida Färlin
Pressekreterare hos Märta Stenevi
073-078 52 24
[email protected]

 

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *