Regeringen utser nationell koordinator för kliniska studier om läkemedel mot covid-19

| 9 april, 2020 | 0 kommentarer

Regeringen har utsett överläkare och docent Soo Aleman till nationell forskningsstudiekoordinator för den svenska delen av WHO Solidarity Trial. 

Ett antal läkemedelsbehandlingar används i dagsläget för covid-19 men kunskapen är fortfarande bristfällig. Det är därför ytterst angeläget att det genom kliniska studier tas fram mer kunskap om vilka läkemedel som kan vara effektiva i behandlingen av personer som smittats av covid-19.

– Sverige bör bidra till att kliniska studier om läkemedel mot covid-19 genomförs, både för att öka möjligheterna till effektiv och säker behandling av patienter i Sverige och för att bidra till den samlade kunskapen om covid-19, säger socialminister Lena Hallengren.

Sverige har fått möjligheten att delta i WHO Solidarity Trial som syftar till att testa effekt och säkerhet hos läkemedel som i dagsläget används till covid-19-patienter. Svenska universitetssjukhus har visat intresse för studien och har etablerat ett nätverk för deltagande.

Kontakt

Natali Sial
Tf pressekreterare hos socialminister Lena Hallengren
Telefon 072-520 54 49
[email protected]

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *