Rekordsommar för Viking Line på linjen Åbo – Mariehamn – Stockholm – nya Viking Glory inspirerade även unga vuxna att åka på kryssning

| 7 september, 2022 | 0 kommentarer

Nya Viking Glory lockade en större andel unga vuxna att njuta av en semesterresa till sjöss och alla tiders passagerarrekord på linjen Åbo-Mariehamn-Stockholm var pricken över i:et för Viking Lines fina sommar.

 

När Viking Glory i mars började trafikera mellan Åbo -Mariehamn – Stockholm förutspådde man på Viking Line att det nya fartyget skulle innebära ett uppsving för linjen men också öka intresset för Åbo, Åland och Stockholm som destinationer, det visade sig också stämma då totalt över 740 000 personer reste med Viking Glory och Viking Grace under juni–augusti. Det totala antalet resenärer på Viking Lines samtliga fartyg under de tre sommarmånaderna var nästan två miljoner. 

”Vi är både glada och tacksamma att kunderna har återvänt till våra fartyg efter två svåra år med pandemin och för att sommaren blev så här lyckad. Våra klimatsmarta fartyg Viking Glory och Viking Grace erbjuder en oslagbar upplevelse på rutten Åbo – Mariehamn – Stockholm vilket resulterade i alla tiders passagerarrekord på linjen och en marknadsandel på mer än 65 procent. Över 700 000 personer har redan rest med eller bokat en resa med Viking Glory sedan hon sattes i trafik och vi kan inte vara annat än nöjda”, berättar Viking Lines informationsdirektör Johanna Boijer-Svahnström.

Viking Glory representerar ett nytt resekoncept som sätter starkt fokus på välbefinnande och på passagerarnas möjlighet att själva utforma sin resa. Vid sidan av Viking Lines traditionella målgrupper har Viking Glory också lockat en större andel unga vuxna att kryssa i flera fall för första gången.

”Förutom nyhetsvärdet med ett nytt fartyg ser vi att unga vuxna lockas av de magnifika utomhusdäcken, den läckra maten och de lyxiga spa- och massagebehandlingarna – som också varit fullbokade på många avgångar”, säger Ninna Suominen, marknadsföringsdirektör på Viking Line.

Destinationskryssningarna med Viking Cinderella och Gabriella till bland annat Visby, Bornholm, Ystad och Höga Kusten har även i sommar varit populära och där ett flertal avgångar varit helt fullbokade, likaså har resandet mellan Helsingfors och Stockholm kommit i gång efter pandemin och visat på ett starkt intresse att uppleva våra huvudstäder.

”Vi är väldigt glada över att resandet mellan våra länder återhämtar sig men också att intresset för nya resmål som Visby håller i sig. Finländarna har återupptäckt Stockholm och svenskarna är tillbaka i Helsingfors och Åbo. Under pandemin reste många finländare till Åland och i sommar har våra svenska resenärer kunna återvända till ö-riket, avslutar Ninna Suominen, marknadsföringsdirektör på Viking Line.

Kryssningsresenärernas favoritresmål sommaren 2022

1. Åland

Under pandemin ökade intresset för Åland från den finska marknaden, den trenden fortsatte också sommaren då också svenskarna åter kunde besöka ön helt utan restriktioner. Åland har under sommaren firat 100 år av självständighet med stort utbud av konserter och evenemang.

2. Stockholm

Efter coronaåren har Stockholm åter överraskat finländare med sin charm. Där finns mycket nytt att se och göra för turister vare sig man är där över dagen eller förlänger sin vistelse med hotell. Stockholm är aldrig tråkigt.

3. Åbo

Åbo är ett intressant resmål för både finska och svenska turister. Många besöker Finlands äldsta stad och kombinerar stadssemestern med en kryssning. Restaurang- och nöjesutbudet i Åbo har utvecklats enormt under de senaste åren.

4. Helsingfors

Helsingfors är den perfekta kombinationen av storslagen huvudstad, naturupplevelser och skärgård. Här kan man ta del av världsberömd arkitektur och design, känna historiens vingslag, njuta av fantastisk mat, shoppa finsk design. Helsingfors har verkligen något för alla.

5. Visby

I somras genomförde Viking Line ett flertal kryssningar till Gotland från både Finland och Sverige. På vägen till hansa-staden Visby fick resenärerna njuta av skärgård, god mat och nöjen. Väl framme kunde man välja att uppleva denna fantastiska stads utbud på egen hand eller följa med på några av de utflykter som erbjöds.  

Favoritresmålen sammanställdes av Viking Lines informationsdirektör Johanna Boijer-Svahnström

Mer information

Johanna Boijer-Svahnström, informationsdirektör
[email protected], tfn +358 18 270 00

Ninna Suominen, marknadsföringsdirektör
[email protected], tfn +358 9 123 51

Christa Grönlund, informationschef
[email protected], puh. +358 9 123 51

 

 

 

Taggar:

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.