Resurs förvärvar verksamhet för hållbara energiinvesteringar i hemmet

| 29 juni, 2022 | 0 kommentarer

Resurs vill ge fler privatpersoner möjlighet att investera i hållbara energilösningar till hemmet och har därför förvärvat Hemma Sverige AB:s verksamhet som bland annat innehåller en plattform för distribution av gröna lån.

Intresset för energiinvesteringar i hemmet, som minskar hemmets energiförbrukning och skapar bättre balans i vardagsekonomin, ökar. Resurs vill bidra till att fler privatpersoner kan investera hållbart genom att erbjuda enkla finansieringslösningar för investeringar i till exempel solceller. Resurs har därför förvärvat Hemmas verksamhet rörande förmedling av gröna lån för energiinvesteringar i hemmet.

– Med förvärvet stärker vi Resurs position inom hållbara investeringar i hemmet. Vi vill att människor ska kunna ha balans i sin vardagsekonomi samtidigt som de kan agera hållbart. Våra flexibla privatlån passar väldigt bra till detta och gör det enklare för privatpersoner att investera i till exempel solceller, säger Alexander Burman, CCO Nordic Consumer Loans, Resurs Bank.

Samtidigt med förvärvet av plattformen ingår Resurs partnerskap med ett tiotal företag som är ledande i Sverige inom installation av solceller som bland andra 1KOMMA5°, Ecokraft och Svea Solar. Alla partners kommer erbjuda sina kunder finansiering via Resurs plattform för gröna lån där Resurs förmedlar sina egna privatlån.

– Resurs har lång erfarenhet av att samarbeta med partners och vi ser fram emot att utveckla plattformen tillsammans med alla våra partners, säger Alexander Burman, CCO Nordic Consumer Loans.

Plattformen är tillgänglig via resursbank.se/gronalan

MER INFORMATION
Alexander Burman, CCO Nordic Consumer Loans, Resurs Bank, +46 706 108 268, [email protected]

OM RESURS BANK
Resurs är en ledande nordisk bank med enenkel filosofi: Vi vill skapa balans i människors vardagsekonomi.På den grunden bygger vi erbjudandenoch tjänster inom lån, sparande ochbetalningar för butik och e-handel som utgår från människors liv och vardag, ochsom skapar långsiktiga värden för vårakunder. Och för samhället.Idaghar vi en kundbas på drygt 6 miljoner privatkunder och 591 anställda i Norden.

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.