Riksdagsledamot Peter Helander ( C ) på praktik på Banken Bar & Brasseri i Falun

| 9 november, 2017 | 0 kommentarer

to, nov 09, 2017 11:02 CET

Fredagen den 10 november praktiserar riksdagsledamoten Peter Helander (Chos Ingemar Eberstål på Banken Bar Brasseri.

– Besöksnäringen är en av de största näringarna i Dalarna som skapar nästan 7000 jobb. För mig är det viktigt att näringen har bra förutsättningar för att kunna fortsätta utvecklas, säger Peter Helander (C), riksdagsledamot från Dalarna.

Visita har bjudit in politiker från hela mellersta Sverige att besöka hotell- och restaurangföretagare i sina respektive hemkommuner.

En femtedel av alla nya jobb skapas i besöksnäringen

– Vi gör det här för att vi vill visa riksdagsledamöterna var jobben skapas. En femtedel av alla nya jobb det senaste decenniet har skapats i besöksnäringen, en tredjedel av dem som jobbar i besöksnäringen är unga och en dryg tredjedel är utlandsfödda, säger Oscar Lundberg, regionkommunikatör för Visita Mellersta. 

– Restauranger är en jobb- och integrationsmotor, men för att vi ska kunna fortsätta vara det krävs en förståelse från dem som fattar de politiska besluten, fortsätter Oscar Lundberg.

Förtroende skapar möjligheter

– Vi vill visa Peter Helander och andra politiker vilka möjligheter det finns i branschen, bara de har förtroende för oss företagare i besöksnäringen, säger Ingemar Eberstål på Banken Bar Brasseri.

Media är varmt välkomna

Praktiken pågår mellan klockan 13.30 och 15.30 fredagen den 10 november. Media är varmt välkomna att delta. Adress: Banken Bar Brasseri, Åsgatan 41, Falun. Kontakta gärna Jonas Partheen, pressekreterare på Visita, 08-762 74 68, [email protected]

Jonas Partheen
Pressekreterare
08-762 74 68
[email protected]

 

Visita – Svensk besöksnäring är en bransch- och arbetsgivarorganisation för den svenska besöksnäringen. Visita samlar drygt 5 000 medlemsföretag med drygt 7 000 verksamheter inom hotell, restaurang, catering, spa, nöjes- och djurparker, skidanläggningar, camping och stugor, nattklubbar, vandrarhem, konferensanläggningar, aktivitetsföretag med mer. Som bransch- och arbetsgivarorganisation är Visitas huvudsakliga verksamhetsområden branschfrågor och branschpolitik samt arbetsgivarfrågor och förhandlingar med våra fackliga motparter. Visita – Svensk besöksnäring är en medlemsorganisation inom Svenskt Näringsliv. Besök oss gärna på www.visita.se.

Taggar:

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *