Riksdagsledamöter testar elektriska fordon på två hjul

| 2 maj, 2022 | 0 kommentarer

Sommaren 2022 genomför Sveriges MotorCyklister, SMC ett projekt där svenska motorcyklister får testa olika elmotorcyklar och tycka till om den nya tekniken. Projektet handlar också om att visa politiker och tjänstemän tvåhjuliga elfordons fördelar i den framtida stadsbyggnaden. Onsdagen 4 maj kommer ledamöter från Riksdagens Trafikutskott att köra elektriska mopeder och motorcyklar på Gillinge Halkbana i Vallentuna.

Elbilar har redan tagit flera steg i utvecklingen och i konsumenters medvetande. Utvecklingen går otroligt snabbt på fordonsområdet och MC-branschen är inget undantag. Det kommer ständigt nyheter från etablerade och nya tillverkare om framtidens elfordon på två hjul. Sverige har också positionerat sig med flera nya tillverkare av elmotorcyklar i Sverige. Utvecklingen i samhället går också mot växande städer där utrymme för fordon att köra och parkera begränsas alltmer och där miljön är en viktig fråga.  Tvåhjuliga elfordon kommer att vara en självklar del av lösningen.

En nyligen gjord Demoskop-undersökning visar att omkring 540 000 personer i urbana miljöer kan tänka sig att köra eldrivna tvåhjulingar av tyngre modell istället för elsparkcyklar som förekommer i många städer.

  • Det är viktigt att politiker och tjänstemän som planerar framtidens städer inkluderar eldrivna motorcyklar och mopeder i all form av trafik- och transportplanering. Det handlar till exempel om framkomlighet, tillgänglighet, laddinfrastruktur, parkering och trafiksäkerhet, säger Jesper Christensen, SMC.

SMC har under många år bjudit in ledamöter i Riksdagens Trafikutskott till En Kväll på MC. Ledamöterna hämtas onsdag 4 maj 17.00 på Mynttorget och skjutsas till Gillinge. Här informerar SMC om Vision Electric innan ledamöterna får dra på sig MC-kläder för att testa eldrivna mopeder och motorcyklar under ledning av SMC:s instruktörer.  

Vi vill att inte bara motorcyklisterna själva ska få testa och bilda sig en uppfattning om elmotorcyklar utan även viktiga politiker och tjänstemän. SMC kommer att genomföra världens största oberoende test av elmotorcyklar under den kommande MC-säsongen, berättar Jesper Christensen.

Välkommen till pressmöte för Vision Electric på Gillinge Halkbana, Vallentuna, onsdag 4 maj 16.3o. Möjlighet finns att testa fordonen efter mötet. Läs mer på www.visionelectric.se 

Jesper Christensen, generalsekreterare, 070-557 75 00

Maria Nordqvist, politisk sekreterare, 070-538 39 38

Sveriges MotorCyklister är en intresseorganisation för alla motorcyklister som kör på landsväg. SMC har cirka 65.000 medlemmar. Våra viktigaste arbetsområden är trafiksäkerhet, information, turism, försäkringar, konsumentfrågor och opinionsbildning.  www.svmc.se

Taggar:

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.