Rikshem byggstartade 162 nya bostäder i Gränby med första gjutning

| 2 maj, 2022 | 0 kommentarer

Tillsammans med Uppsala kommuns KSO Erik Pelling och Cobab Sverige AB:s vd Martin Junblad byggstartade Rikshem idag 162 nya bostäder i projektet Grafikern. Istället för spadtag skedde byggstarten med en första gjutning av signerad markplatta som sedan kommer att bli en del av den nya byggnaden.

Byggnaden kommer att ha två torn på 8 respektive 16 våningar längs Bruno Liljeforsgatan i Gränby. Bostäderna väntas stå klara i mitten av 2024.

Byggnaden byggs enligt miljöbyggnad silver och byggs med bättre energiprestanda än Boverkets krav, ett sätt att bidra till minskad energiförbrukning under byggnadens livslängd. Huset utrustas med solceller på taket som innehar batterilagring. Genom installationen kan Rikshem försörja fastigheten med el från solcellerna.

Bostäderna kommer att vara i varierande storlekar men innehar främst ett rum & kök och två rum & kök. För att skapa en grön och välkomnande miljö kommer Rikshem att satsa på utemiljön med växtlighet och trivsamma umgängesytor. Fastigheten kommer att byggas med en inbjudande terrass som kommer vara tillgänglig för alla hyresgäster.

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Peter Skeppström, Press- och PR-ansvarig Rikshem, +46 765 39 94 75, [email protected]

Rikshem är ett av Sveriges största privata fastighetsbolag. Vi äger, förvaltar och utvecklar bostäder och samhällsfastigheter i utvalda kommuner och erbjuder ett tryggt, trivsamt och flexibelt boende i attraktiva lägen. Rikshem ska vara en långsiktig samarbetspartner till kommuner och ägs av Fjärde AP-fonden och AMF Tjänstepension AB. Läs mer på rikshem.se 

Taggar:

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.