Rolling Optics tecknar exklusiva utvecklingsavtal och distributörsavtal med Fase Srl – en ledande global leverantör av säkerhetskomponenter till säkerhetspapper

| 29 april, 2022 | 0 kommentarer

Rolling Optics AB (”Rolling Optics”) har idag tecknat ett exklusivt utvecklingsavtal och ett exklusivt distributörsavtal med det italienska bolaget Fase Srl (”Fase”), ett dotterbolag till Portals International Ltd (www.portalsinternational.com) avseende utveckling och distribution av mikrooptiska säkerhetskomponenter för användning i papperssedlar. Utvecklingsavtalet löper över tre år och distributörsavtalet löper över tio år, båda med möjlighet till förlängning.

Fase, med huvudkontor utanför Milano, är en av de ledande globala tillverkarna av säkerhetstråd för papperssedlar och säkerhetspapper. Avtalen syftar till att tillsammans med Fase utveckla, tillverka och marknadsföra säkerhetskomponenter baserade på Rolling Optics patenterade mikrooptiska teknologi avsedda för sedlar, värdepapper och andra säkerhets-dokument. Framtida produkter kommer säljas under varumärket Portals.

Avtalen ger Fase exklusivitet på marknaden för säkerhetskomponenter till papperssedlar men även en icke-exklusiv möjlighet att sälja produkter med Rolling Optics teknik integrerad till andra områden inom säkerhetspappersmarknaden. Partnerskapet med Fase är av stor strategisk betydelse för Rolling Optics och öppnar för betydande långsiktiga möjligheter inom affärsområdet High Security. För innevarande år förväntas dock avtalen ha begränsad effekt på bolagets omsättning och resultat.

– Vi är mycket nöjda med att inleda ett djupgående och långsiktigt samarbete med Fase som är en av de dominerande globala leverantörerna inom området. Med sitt tekniska kunnande, väl utbyggda produktionskapacitet och globala säljkanaler är Fase en idealisk partner för oss inom affärsområdet High Security, säger Hans-Petter Andersson, VD, Rolling Optics.

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Hans-Petter Andersson, verkställande direktör Rolling Optics Holding AB, +46 701 47 81 13 [email protected]

Denna information är sådan information som Rolling Optics Holding AB är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 29 april 2022 kl. 17:05 CEST.

Om Rolling Optics

Med rötterna i forskning vid Ångströmlaboratoriet vid Uppsala universitet i Sverige utvecklar, designar, producerar och säljer Rolling Optics produkter inom visuell autentisering. Genom att ha utvecklat världens mest högupplösta tryckteknologi har bolaget möjliggjort tillverkning av mikrooptiska bilder med oslagbart realistiska rörelse- och 3D-effekter. Rolling Optics erbjuder mikrooptiska säkerhetslösningar inom tre affärsområden; High Security där Rolling Optics mikroteknik integreras i dokument som utfärdas av banker och myndigheter, såsom sedlar, pass och ID-kort; Brand Security för företag som vill skydda sina varumärken mot förfalskning och garantera äkthet genom att använda Rolling Optics mikrooptiska material i eller på sina förpackningar och produkter samt Brand Identity som innefattar de kunder som, utöver ökad säkerhet, vill använda Rolling Optics mikrooptiska effekter som en differentieringsstrategi när det gäller att bygga varumärke och skapa uppmärksamhet. Besök gärna www.rollingoptics.com.

Rolling Optics Holding ABs aktie är upptagen till handel på Nasdaq First North Growth Market under kortnamn RO. Bolagets Certified Adviser är Erik Penser Bank, telefon 08-463 83 00, Email: [email protected], www.penser.se

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.