Rosa satsning hos Lindex ger miljonbelopp till cancerforskning

| 7 november, 2017 | 0 kommentarer

ti, nov 07, 2017 09:31 CET

Genom lyxiga lounge- och underkläder, vackra accessoarer och Cancerfondens rosa band har Lindex tillsammans med sina kunder under oktober månad samlat in 8,8 miljoner kronor till cancerforskning. Enbart i Sverige uppgår donationssumman till 5,2 miljoner kronor.

Lindex är stolt huvudsponsor till Rosa Bandet-kampanjen sedan 2003 och gör varje år en stor satsning för att bidra till cancerforskning och att öka medvetenheten kring bröstcancer.

”Jag är oerhört stolt över våra kunder och medarbetare som varje år visar så stort engagemang i kampen mot bröstcancer. Det är en sjukdom som tyvärr drabbar många och vi hoppas att vårt stöd kan bidra till ytterligare framsteg inom cancerforskningen”, säger Elisabeth Peregi, tf. vd för Lindex.

Förutom att kunder har kunnat köpa Cancerfondens rosa band i butik har Lindex i år tagit fram vackra accessoarer och en lyxig kollektion med lounge- och underkläder, där i bland en mjuk protes-bh som kan användas med eller utan protes. 10 % av försäljningspriset från kollektionen doneras, medan hela summan från sålda rosa band går oavkortat till cancerforskningen. Sammanlagt har Lindex tillsammans med sina kunder på alla marknader bidragit med 8,8 miljoner kronor till cancerforskning.

”Det behövs mer forskning för att färre ska drabbats och fler ska överleva cancer, och framgångsrik forskning kostar. Ett stort tack till alla som bidragit och engagerat sig under oktober månad. Tillsammans gör vi skillnad. Tillsammans ska vi besegra cancer, säger Ulrika Årehed Kågström, generalsekreterare för Cancerfonden.

Helt unikt och nytt för i år är Cancerfondens interaktiva rosa band som lyst upp när någon skickat sin omtanke och påmint om att det finns någon där ute som bryr sig, just nu. Att ingen ska behöva möta cancer ensam. Under oktober har bandet burits av några utvalda personer i Sverige, som på ett eller annat sätt berörs av cancer. Två av dessa är Lindex medarbetare som därmed satt ytterligare fokus på den viktiga frågan. Ta del av Annelies och Camillas egna historier här.  

Kampen mot bröstcancer är en viktig del av Lindex sociala engagemang och varje år stöttar Lindex Rosa Bandet-kampanjen genom olika aktiviteter på företagets alla marknader.

För mer information om cancerforskning, besök www.cancerfonden.se

För mer information, kontakta;

Eva Jonasson
Media Relations Responsible, Lindex
Phone: 46 (0)31 739 50 60
E-mail: [email protected]

Lindex är en av Europas ledande modekedjor med cirka 480 butiker på 18 marknader. Lindex erbjuder ett inspirerande och prisvärt mode för den modeintresserade kvinnan. Sortimentet omfattar flera olika koncept inom dam-, barn-, underkläder och kosmetik. Mer än hälften av Lindex totala sortiment kommer från mer hållbara källor och Lindex arbetar dedikerat för att nå 80% år 2020. ’We Make Fashion Feel Good’ är Lindex kommunikationskoncept som tydligt beskriver vad Lindex gör och står för. Lindex är en del av den finländska börsnoterade koncernen Stockmann. Ytterligare information finns på www.lindex.com

Taggar:

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *