S: Förbättra öppettiderna på bibliotek och medborgarkontor

| 21 juli, 2022 | 0 kommentarer

Biblioteken ska ha generösa öppettider och vara trygga och tillgängliga för den som vill låna en bok, läsa en tidning eller studera. De senaste åren har det grönblåa styret gjort stora nedskärningar i biblioteksverksamheten. Flera bibliotek har tvingats öppna senare på dagen och stänga tidigare på eftermiddagen. Vissa dagar öppnar de inte alls.

Samma sak gäller för flera av Stockholms medborgarkontor. Det är på medborgarkontoren som stadens invånare och föreningar kan vända sig för att få personlig information och vägledning. Men öppettiderna har begränsats rejält och många möts av en stängd dörr i stället för ett personligt möte.

– Det är förfärligt att biblioteken och medborgarkontoren har fått finansiera de grönblåas skattesänkning. Biblioteken och medborgarkontoren är viktiga för stockholmarna. Därför måste öppettiderna öka rejält. De ska hålla öppet alla dagar i veckan och gärna några kvällar också. Det säger oppositionsborgarrådet Emilia Bjuggren (S).

Socialdemokraterna vill att biblioteken ska ha generösa öppettider hela året. Bibliotekens öppettider ska samordnas med medborgarkontorens öppettider. Målet är att både biblioteken och medborgarkontoren har samma öppettider.

Presskontakt: Martin Nilsson, [email protected], 076-122 92 37

Taggar:

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.