S i Region Stockholm kritiska till snabbtest för ADHD i utsatta stadsdelar

| 12 augusti, 2022 | 0 kommentarer

Moderaterna presenterade den 11 augusti ett förslag om att införa snabbtest för ADHD i utsatta stadsdelar. Socialdemokraterna är kritiska mot förslaget och dess genomförbarhet.

Moderaterna har under lång tid privatiserat och underfinansierat barn- och ungdomspsykiatrin.

– Det här är ett slag i luften. Irene Svenonius bryr sig inte om barnen. Hon bryr sig om valet. Partiet har skurit ner på barn och ungdomspsykiatrin med över 40 miljoner kronor de senaste fem åren. Moderaterna har stängt mottagningar och privatiserat barnens vård. Konsekvenserna har varit ödesdigra. Bara en av tre barn får en utredning inom vårdgarantins 30 dagar i Stockholm. Det räcker nu, säger Aida Hadžialić (S), oppositionsregionråd.

Moderaterna har sedan tidigare privatiserat BUP på Järva. 11 000 fler barn ska få sin vård privatiserad. Samtidigt stänger de 7 av regionens 16 BUP-mottagningar, bland annat i Hallunda och Jakobsberg.

– Allting hänger ihop när unga hamnar på glid. Moderaterna ser bara halva lösningar. Partiet vill inte se att deras nedskärningar drabbar människor. Istället monterar de ner hela vården till förmån för marknaden, säger Aida Hadžialić (S), oppositionsregionråd.

Socialdemokraterna presenterar nya förslag för att stärka barn- och ungdomspsykiatrin i Region Stockholm och förbättra vården i utsatta stadsdelar.

  • 170 miljoner ska öronmärkas till barn- och ungdomspsykiatrin för att rensa upp efter Moderaternas nedskärningar.
  • Anställningar av fler psykologer, läkare och sjuksköterskor ska ske för att korta köerna.
  • Skolan och elevhälsan ska samarbeta mer med BUP för att snabbare ge vård till de med störst behov. Skolan och elevhälsan har redan idag mer koll på vilka elever som mår dåligt eller har behov. Hit ska insatser riktas.
  • Särskilda satsningar på första linjens psykiatri på vårdcentralerna i utsatta stadsdelar för att även här fånga upp fler som mår dåligt
  • Ta fram en handlingsplan för att korta köerna till NPF-utredningar

Presskontakt

Simon Andersson
Kommunikationsansvarig
070-7376715
[email protected]

www.socialdemokraterna.se/stockholm 

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.