(S) i Stockholm: Sammankalla till krismöte om vaccinationerna

| 19 februari, 2021 | 0 kommentarer

Folkhälsomyndigheten redovisar nu dagliga uppgifter om vaccinationen inom landets regioner och kommuner. Region Stockholm lyckas sämst av landets regioner när det gäller att vaccinera de mest prioriterade målgrupperna.

Bland de som har hemtjänst hade bara 7 procent av de äldre fått första vaccinationsdosen enligt den senast tillgängliga statistiken från den 9 februari. I riket var motsvarande siffra 39 procent. Socialdemokraterna i Stockholms stad kräver nu att staden sammankallar Regionen till ett möte för att ta fram en planering för ökad vaccinationstakt.

– Uppenbarligen fungerar inte vaccineringen. Vi kräver att vaccinationen omedelbart kommer igång i stor skala inom hemtjänsten. Ett rimligt mål bör vara att alla som har hemtjänst ska ha fått möjlighet att vaccinera sig under första halvan av mars. Eftersom Regionen inte klarar sitt åtagande bör Stockholms stad kliva in och se hur vi kan bistå med vaccineringen. Det kan handla om att skjuta till personal eller lokaler. Jag förutsätter att stadens ledning sammankallar till ett sådant möte snarast, det här duger inte. Det säger Karin Wanngård, oppositionsborgarråd (S), Stockholm.

– Vi vill också att regionen redovisar varför inte alla doser som regionen tilldelas används och registreras. Fram till och med vecka sex hade regionen fått 122 130 doser men fram till onsdag vecka 7 bara använt 78 696 doser. Vad är det i regionens organisation som gör att man inte klarar att vaccinera tillräckligt snabbt? Var finns alla de doser som ännu inte nått ut?

Presskontakt: Ömer Oguz 076-122 92 34

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *