S-krav: Finansborgarrådet bör omedelbart kalla till möte om avveckling av Bromma flygplats

| 31 augusti, 2021 | 0 kommentarer

Idag har den statliga utredningen om Bromma flygplats redovisats. Utredningen är tydlig med att flygplatsen går att avveckla ansvarsfullt och i god ordning om tre till fem år samt att trafiken får plats på Arlanda.

– Vi välkomnar utredningen som visar att det är fullt möjligt att avveckla Bromma flygplats och utveckla en ny stadsdel, Bromma parkstad, med uppemot 30 000 nya bostäder, säger Socialdemokraternas gruppledare Karin Wanngård i en kommentar.

– Utredaren konstaterar att Stockholm nu behöver bestämma vad man ska göra med marken. Jag instämmer i det och föreslår att finansborgarrådet kallar samman alla partier i Stockholms stad till ett möte för att skyndsamt formulera hur staden ska agera när Bromma flygplats läggs ner, säger Karin Wanngård (S).

– Här behöver staden skyndsamt påbörja planeringsarbetet och analyserna av markområdet för att kunna sätta igång bostadsbyggandet. Bromma parkstad kommer att bidra till att korta bostadskön, minska miljöpåverkan och stärka stadens ekonomi. Det finns ingen anledning att vänta, säger borgarrådet Jan Valeskog (S).

Presskontakt: Yasmin Hussein 076-122 92 33

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *