S-krav: Stockholm ska vara klimatneutralt år 2035

| 5 oktober, 2021 | 0 kommentarer

Socialdemokraterna vill att Stockholms klimatmål skärps så att staden blir klimatneutral redan år 2035. Det nuvarande målet är år 2040. Socialdemokraterna presenterar flera åtgärder för att nå målet, bland annat vill man kraftigt minska den tunga trafiken, vilken idag är en betydande utsläppskälla. Förslaget presenterades idag av Karin Wanngård (S) och Emilia Bjuggren (S) som är kritiska till den grönblå majoritetens passivitet i klimatfrågan.

– Stockholm tappar fart i klimatarbetet. Det är oacceptabelt, Stockholm kan bättre. Det är nödvändigt och fullt möjligt att uppnå klimatneutralitet till år 2035 men det kräver att vi agerar nu, det går inte att vänta. Med ett tydligt ledarskap och rätt engagemang kan Stockholm åter bli en positiv kraft. Det säger Karin Wanngård (S), oppositionsborgarråd och gruppledare i en kommentar.

– Det är tydligt att den grönblå majoriteten har svårt att komma överens, passiviteten är mycket olycklig. Ska vi klara klimatmålet krävs fungerande styrmedel, ordentliga reformer och stora investeringar. Klimatomställningen innebär en möjlighet till utveckling och fler nya gröna jobb. Det säger Emilia Bjuggren (S), oppositionsborgarråd.

Åtgärderna för ett klimatneutralt Stockholm år 2035 är en del av Socialdemokraternas förslag till budget för Stockholms stad 2022. 

Bifogat: Förslag till skärpt klimatmål för Stockholms stad

Presskontakt: Tomas Gustavsson, tomas.gustavss[email protected], 076-122 91 99

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *