S: Vad är poängen med bostadsmål om de ignoreras år efter år?

| 1 september, 2021 | 0 kommentarer

Målet för markanvisade bostäder, bostäder i antagna detaljplaner och påbörjade bostäder är 10 000. Dessa mål har inte uppfyllts ett enda år sedan denna mandatperiod började. Bland bostäder som är antagna i detaljplaner är siffran för år 2021 så låg som 567 stycken.

Under senaste exploateringsnämnden fanns det inte heller en enda bostad att godkänna till markanvisning. Hittills i år har 1 908 bostäder markanvisats vilket är knappt en femtedel av årsmålet.

– Stockholm kan snart komma att vara i den bisarra situationen att det i år är fler bostäder som är klara för ombildning än som faktiskt godkänns i detaljplaner. När den politiska ledningen dessutom knappt markanvisar så bäddar det för en bostadskris flera år framåt. Denna passiva politik förlänger en redan lång bostadskö. Det säger Emilia Bjuggren (S), oppositionsborgarråd.

– Vi ser redan idag en flykt från Stockholm. Och den nuvarande bostadspolitiken kommer tyvärr endast förvärra utvecklingen. Moderaterna borde fråga sig själva: vad är poängen med bostadsmål om de medvetet ignoreras år efter år? Avslutar Emilia Bjuggren (S), oppositionsborgarråd.

Presskontakt: Yasmin Hussein 076-122 92 33

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *