S2Medical vinner upphandling i Region Jönköping

| 28 april, 2022 | 0 kommentarer

S2Medical AB (publ) ) (”Bolaget”) har via Mediq AB vunnit en upphandling för sårläkningsartiklar i Region Jönköping. Produkterna som avses i upphandlingen är Ynolens parfymfria luktborttagare samt en sårskrapa vilka båda tillverkas av underleverantörer till Bolaget. Upphandlingen löper över 4 år och beräknas vara värd totalt ca 4,5 MSEK.

Subdistributörer såsom Mediq AB används av Bolaget i de fall upphandlingar kräver att fler artiklar offereras än vad som finns i Bolagets sortiment.

S2Medical AB (publ) har, som tidigare meddelats, tecknat ett distributionsavtal med Ynolens AS för deras parfymfria luktborttagare i Sverige, som bland annat används för att minska patienters lidande vid sårbehandlingar.

Stigmatisering av sårproblem är starkt associerat med dålig lukt från såren vilket har en signifikant negativ inverkan på patienternas livskvalitet. Ynolens AS har utvecklat en parfymfri luktborttagare som hjälper såväl sjukvårdspersonal som patienter att få en miljö som är fri från dåliga lukter. Produkten har med stor framgång använts på S2Clinic sedan kliniken öppnade och är en integral del av S2Medicals sårläkningskoncept.

”Framstegen fortsätter inte enbart i Mellanöstern utan även på vår hemmaplan. Vi ser fram emot att få göra både Ynolens och användarvänliga kuretter tillgängliga för våra kunder inom Region Jönköping.”, säger bolagets CEO Petter Sivlér

 

Denna information är sådan som S2Medical AB är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning (EU nr 596/2014). Informationen lämnades, genom angiven kontaktpersons försorg, för offentliggörande 2022-04-28 15:56 CET.

Kontaktuppgifter
Petter Sivlér – CEO, S2Medical AB (publ)
Telefon: +46 (0)8-70 000 50
E-post: [email protected]

Certified Adviser
Vator Securities AB
Telefon +46 (0)8-580 065 99
Hemsida: www.vatorsec.se 
Epost: [email protected]

Om S2Medical 
S2Medical AB (publ) är ett medicintekniskt bolag som utvecklar och säljer innovativa sårläkningsprodukter för hela sårläkningsprocessen med fokus på brännskador och kroniska sår. Bolaget har utvecklat eiratex®, ett nytt cellulosabaserat material för läkning av svåra brännskador och kroniska sår. Materialet läker sår effektivt och därmed minskar både lidande för patienter samt kostnader för hälso- och sjukvården. 

Aktiens kortnamn: S2M

Aktiens ISIN-kod: SE0011725084

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.