Saab slutför första leveransen av Door Plug till Airbus

| 13 november, 2017 | 0 kommentarer

må, nov 13, 2017 14:05 CET

Försvars- och säkerhetsföretaget Saab har nu levererat de första dörrarna i arbetspaketet Door Plug 3 till Airbus i Hamburg. Leveransen är en del av ett kontrakt från mars 2015.

Saab undertecknade i mars 2015 ett kontrakt med Airbus gällande leveranser till projektet A321neo Airbus Cabin Flex. Avtalet täcker konstruktion, utveckling och tillverkning av komponenten Door Plug 3. Den första leveransen genomfördes av Saab Aerostructures, en affärsenhet inom affärsområdet Industrial Products and Services (IPS).
 

Saab har nu framgångsrikt och enligt tidsplan genomfört den första leveransen av Door Plug 3 till Airbus i Hamburg. Arbetspaketet utgörs av en metalldörr som konstruerats av Saab i Linköping i samarbete med Tech Mahindra i Hyderabad. Dörren tillverkas i Belgaum, Indien på Saab/Aequs joint venture-projekt Aerostructures Assemblies India (AAI).

Det här är det första arbetspaketet som skickas direkt från AAI till Airbus, och markerar både slutet på utvecklingsfasen och starten på tillverkningsfasen. Monteringen av dörrarna kommer att utföras på AAI:s anläggning i Indien där Saab tidigare har genomfört arbetspaket till A380.

– Det är bra att inte bara kunna erbjuda tillverkning i Indien, men även montering och leverans direkt från Indien. Vi är mycket glada över att kunna hjälpa Airbus öka sitt avtryck i Indien samtidigt som vi också stöder programmet ”Make in India”, säger Jessica Öberg, chef för Saabs affärsområde IPS.

För mer information kontakta:

Saabs presscenter,

+46 (0)734 180 018

[email protected]

www.saabgroup.com

www.saabgroup.com/YouTube

Följ oss
på twitter: @saab

Saab förser den globala marknaden med världsledande produkter, tjänster och lösningar inom militärt försvar och civil säkerhet. Saab har verksamhet och medarbetare på alla kontinenter. Genom innovativt, samarbetsinriktat och praktiskt tänkande utvecklar, anpassar och förbättrar Saab ny teknik för att möta kundernas förändrade behov. 

Taggar:

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *