Sandhultsbostäder och Toarpshus kallar till hyresförhandling

| 18 februari, 2021 | 0 kommentarer

Nu har ytterligare två kommunala bostadsbolag presenterat sina krav på hyreshöjningar och påkallat förhandling. Sandhultsbostäders höjningskrav ligger på 2,6 procent och Toarpshus på 2,8 procent. Motparten, Hyresgästföreningen, anser att kraven är höga och att man i förhandlingarna måste ta hänsyn till hyresgästernas ekonomiska förutsättningar under rådande pandemi.

I början av mars drar förhandlingarna igång. Både Sandhultsbostäder och Toarpshus presenterar krav som ligger en procent lägre än föregående år. Fortfarande för högt, anser Hyresgästföreningen som menar att det i år är extra viktigt att hålla nere överenskommelserna.

– Många av våra medlemmar har fått försämrad ekonomi i spåren av pandemin. De oroar sig för att en hyreshöjning ska bli droppen nu när deras marginaler har minskat, konstaterar Stefan Lindborg som leder Hyresgästföreningens förhandlingsdelegation.

– Vi kommer att granska bolagets bud och försöka hitta en bra uppgörelse för hyresgästerna.

För en tvåa på 60 kvadratmeter skulle Sandhultsbostäders och Toarpshus krav innebära höjningar på 161 respektive 149 kronor.

Faktaruta

Bolag Krav Snitthyra
60 kvm inför
förhandling
Krav på höjning
för en
standardtvåa
Status
AB Bostäder 3,5 % 5 605 kr 196 kr Pågår sedan 30 november
Fristad Bostäder AB 3,3 % 4 801 kr 159 kr Pågår sedan 26 januari
Viskaforshem AB 2,95 % 4 920 kr 145 kr Startar 16 februari
AB Sandhultsbostäder 2,6 % 6 175 kr 161 kr Startar i början av mars
AB Toarpshus 2,8 % 5 325 kr 149 kr Startar i början av mars

För mer information
Stefan Lindborg, förhandlare
010-459 14 26

Region BohusÄlvsborg-Skaraborg
Regional pressjour BÄSK
010-459 14 27
[email protected]

Hyresgästföreningen är en demokratisk medlemsorganisation för dagens och morgondagens hyresgäster. Vi är partipolitiskt obundna och har över en halv miljon hushåll som medlemmar. Det gör oss till en av Sveriges största folkrörelser och den främsta företrädaren för hyresgästerna.
Vårt uppdrag är allas rätt till en god bostad till rimlig kostnad. Dessutom ska alla hyresgäster garanteras ett boende med trygghet, inflytande och gemenskap.

Taggar:

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *