Sandvik avser förvärva Fanar, en polsk tillverkare av runda verktyg

| 15 juli, 2021 | 0 kommentarer

Sandvik har tecknat avtal om att förvärva det polska bolaget Fabryka Narzędzi FANAR S.A. (Fanar), en tillverkare av runda verktyg. Verksamheten kommer att rapporteras i Seco, en division inom affärsområdet Sandvik Manufacturing and Machining Solutions.

− Vi fortsätter att exekvera på vår tillväxtstrategi och detta förvärv är ytterligare ett steg för att stärka vårt erbjudande inom runda verktyg, säger Stefan Widing VD och koncernchef för Sandvik.

Förvärvet förbättrar Secos produkterbjudande inom tappar och applikationer inom gängning, och stärker närvaron i Polen och den växande marknaden för runda verktyg.

− Jag är mycket nöjd med att vi träffat avtal om att förvärva Fanar, det kommer att förbättra vår närvaro på den viktiga polska marknaden och stärka vår exponering mot våra prioriterade segment, säger Nadine Crauwels, chef för affärsområdessegment Sandvik Machining Solutions.

Fanar, som bildades 1966, har huvudkontor utanför Warzawa och 230 anställda. Under 2020 hade Fanar intäkter om cirka 175 miljoner kronor. Påverkan på Sandviks vinst per aktie kommer att vara begränsad. Parterna har enats om att inte offentliggöra köpeskillingen.

Transaktionen förväntas slutföras under det fjärde kvartalet 2021 och förutsätter godkännande av berörda myndigheter.

Stockholm, 15 juli, 2021

Sandvik AB

För ytterligare information kontakta Louise Tjeder, chef för investerarrelationer, 070-782 63 74 eller Johannes Hellström, presschef , tel. 070-721 10 08

—————————————————————————————————————————————–
Sandvik-koncernen
Sandvik är en högteknologisk och global industrikoncern som erbjuder produkter och tjänster som förbättrar kundernas produktivitet, lönsamhet och hållbarhet. Vi har världsledande positioner inom utvalda områden – verktyg och verktygssystem för skärande metallbearbetning; maskiner och verktyg, tjänster och tekniska lösningar för gruvindustrin och bergavverkning inom anläggningsindustrin; produkter i avancerade rostfria stål och speciallegeringar samt produkter för industriell värmning. Koncernen hade 2020 omkring 37 000 medarbetare och en försäljning på cirka 86 miljarder SEK i över 160 länder i kvarvarande verksamheter.

Taggar:

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *