Sandvik förvärvar USA-baserade tapptillverkaren Balax

| 2 augusti, 2022 | 0 kommentarer

Sandvik har förvärvat tillgångarna i det USA-baserade bolaget Balax, Inc. (”Balax”), en ledande leverantör av gängtappar i hårdmetall och snabbstål, primärt inom verkstads- och fordonssegmenten. Bolaget kommer att redovisas i Walter, en division inom affärsområdet Sandvik Manufacturing and Machining Solutions.

Förvärvet av Balax är GWS andra förvärv med Sandvik som ägare och helt i linje med vår strategi för skiftet mot tillväxt. Balax kommer att stärka vårt erbjudande inom tappar på den nordamerikanska marknaden, säger Stefan Widing, VD och koncernchef för Sandvik.

Balax har 66 anställda, och huvudkontoret ligger i North Lake, USA. Bolagets försäljning uppgick till 10 miljoner USD under 2021, och påverkan på Sandviks EBITA-marginal och vinst per aktie kommer att vara begränsad.

Stockholm, 2 augusti, 2022

Sandvik AB

För ytterligare information kontakta Louise Tjeder, chef för investerarrelationer, tel. 070 782 6374 eller Johannes Hellström, presschef, tel. 070 721 1008.

—————————————————————————————————————————————–
Sandvik-koncernen

Sandvik är en global högteknologisk industrikoncern med lösningar som förbättrar produktivitet, lönsamhet och hållbarhet i tillverkningsindustrin, gruvindustrin och infrastrukturindustrin. Vi ligger i framkant av digitaliseringen och fokuserar på att optimera våra kunders processer. Vårt världsledande erbjudande inkluderar utrustning, verktyg, tjänster och digitala lösningar för metallbearbetning, gruvbrytning, bergavverkning, krossning och sortering, samt avancerade material. Koncernen hade 2021 omkring 44 000 medarbetare och en försäljning på cirka 99 miljarder SEK i runt 150 länder.

Taggar:

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.