SAS vidtar förebyggande åtgärder för att hjälpa kunder vid potentiell pilotstrejk

| 27 juni, 2022 | 0 kommentarer

SAS har mottagit varsel om strejk från piloternas fackföreningar i Danmark, Norge och Sverige. Medling pågår men om ingen överenskommelse nås före den 29 juni 2022 kommer piloternas fackföreningar att strejka. SAS vidtar förebyggande åtgärder för att hjälpa kunder vars flyg kommer att påverkas av en potentiell strejk.

En potentiell pilotstrejk kommer att ha stor inverkan på SAS flygtrafik och många kunder riskerar att drabbas. Med anledning av rådande högsäsong kommer tillgången på motsvarande flyg att vara mycket begränsad. Därför vidtar SAS förebyggande åtgärder för att kunderna ska kunna planera alternativ till sina flygningar.

Möjlighet att boka om flyg till ett senare datum

SAS erbjuder passagerare bokade på SAS-flyg mellan den 27 juni och 3 juli 2022 möjligheten att kostnadsfritt boka om biljetten till ett senare datum. Passagerare kan boka om till ett SAS-flyg på ett annat datum, inom de närmaste 360 dagarna, till samma destination om samma serviceklass som originalbiljetten finns tillgänglig.

Vad resenärer kan göra:

  • Alla SAS-flyg kommer inte att påverkas av en potentiell strejk. För att se om ett flyg sannolikt kommer att påverkas, kan passagerare gå till sas.se för att kontrollera status för deras flygning.
  • För att nyttja möjligheten att boka om ett flyg som riskerar att påverkas av strejken hänvisas passagerarna till Mina bokningar.

Passagerare som bokat sin biljett via en resebyrå eller en researrangör bör kontakta dem direkt.

Högt tryck på kundtjänst

Den potentiella strejken skapar högt tryck på SAS kundtjänst och väntetiden är längre än vanligt. Genom att kontrollera status på en bokning genom SAS självbetjäningslösningar kan resenärerna undvika lång väntetid på telefon och chatt.

Kunderna kommer löpande att få information och uppdateringar via SMS, e-post och på vår hemsida. För att kunna stötta kunder som drabbas av en potentiell strejk stärker SAS kundtjänst och callcenter för ombokning, där det är möjligt.

SAS ber verkligen om ursäkt för det besvär detta orsakar berörda kunder.

För ytterligare information, vänligen kontakta:
SAS pressjour, tel +46 8 797 29 44

SAS, Skandinaviens ledande flygbolag, med knutpunkter i Köpenhamn, Oslo och Stockholm, flyger till resmål i Europa, USA och Asien. Inspirerade av vårt skandinaviska arv och hållbarhet, strävar SAS efter att vara världsledande inom hållbart flyg. Vi ska minska de totala koldioxidutsläppen med 25 procent till år 2025, genom att använda mer hållbart flygbränsle och vår moderna flotta med bränsleeffektiva flygplan. Förutom flygverksamheten, erbjuder SAS marktjänster, tekniskt underhåll och frakttjänster. SAS är en av grundarna av Star Alliance™ och tillsammans med partnerbolagen erbjuds ett stort antal destinationer runt om i världen.

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.