Satsning på modernt boende för äldre i Nacka

| 2 september, 2022 | 0 kommentarer

Idag togs ett första spadtag för renovering och ombyggnad av Nacka seniorcenter Talliden, ett av fyra kommunalt drivna särskilda boenden för äldre i Nacka.    

– Det är efterlängtat att komma igång med det här projektet och känns bra att vi därmed fortsätter utveckla äldreomsorgen i Nacka. Det här kommer att bli ett modernt och fint boende, både att bo på och jobba i, säger Mats Gerdau (M) kommunstyrelsens ordförande, som höll i spaden tillsammans med Rikshems VD Anette Frumerie och Dalia Ramzi, VD SH-Bygg.

När renoveringen är klar kommer Talliden att ha plats för 14 fler kunder än idag, något som Karin Teljstedt (KD) ordförande i äldrenämnden välkomnar.

– Behovet av platser på särskilda boenden i Nacka ökar, inte minst för personer med demenssjukdom, så Tallidens utveckling är ett välkommet tillskott och det är positivt att projektet nu är igång.

Även Tallidens verksamhetschef Jessica Svanholm gläds åt att spadtaget nu är taget.

– Jag ser fram emot att kunna erbjuda renoverade, moderna bostäder som är bättre anpassade för de äldres behov och som samtidigt också innebär en förbättrad arbetsmiljö för medarbetarna, säger Jessica Svanholm.

När projektet är klart kommer byggnaden att ha växt med ca 300 kvm samt fått en invändig totalrenovering av befintlig byggnad. Utemiljön kommer också att få en översyn.

Talliden är ett av fyra kommunalt drivna äldreboenden som hör till Nacka seniorcenter, där även seniorcenter Ektorp, Sofiero och Sjötäppan ingår.

Information

Mats Gerdau (M), kommunstyrelsens ordförande,
08 – 718 92 00, [email protected]

Karin Teljstedt (KD), kommunalråd och ordförande i äldreomsorgen,
08 – 718 92 25, [email protected]

Jessica Svanholm, verksamhetschef Nacka seniorcenter Talliden
08 – 7189233, [email protected]

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.