Connect with us

Marknadsnyheter

Scandics största hotell hittills öppnar i Köpenhamn – nordiskt spa och kock från Michelinrestaurang

Published

on

Scandic Spectrum, ett nytt och livfullt hotell i Danmarks huvudstad har nu öppnat. Hotellet ligger i centrala Köpenhamn och är med sina 632 rum, en rymlig wellnessavdelning, två restauranger, takbar och stora evenemangsytor, bolagets största hotell. Scandic Spectrum kommer också att stå värd för en mängd sociala evenemang för såväl gäster som köpenhamnsbor.

Scandic Spectrum ligger vid vattnet i centrala Köpenhamn och är Scandics 30:e danska hotell. Hotellet erbjuder moderna faciliteter med nordisk känsla samt hållbara kulinariska upplevelser i två restauranger och ett förstklassigt spa i den stora wellnessavdelningen.

– Som namnet antyder erbjuder Scandic Spectrum ett brett utbud av upplevelser. Vår vision är att vara ett dynamiskt och välkomnande hotell både inne och ute. Jag är oerhört stolt idag över att öppna detta fantastiska hotell tillsammans med mina 130 kollegor. Vi ser mycket fram emot att få välkomna gäster och lokalbor till hotellet för att bo, spendera dagen i vårt spa, smutta på en hantverkscocktail på takterrassen eller träffa vänner för en social matupplevelse, säger Kirsten Glente Grindsted, Hotelldirektör på Scandic Spectrum.

Scandic Spectrum designades av Dissing + Weitling, där Space Copenhagen ansvarar för inredningen som är inspirerad av den nordiska livsstilen och refererar till både naturen och den historiska industrihamnen i närheten. Detta märks i materialvalet som glas, betong och stål medan nordisk naturskönhet återfinns i användningen av sten, trä och en nedtonad färgpalett och inte minst på takterrass och i två lummiga innergårdar på bottenvåningen.

Scandic Spectrum har som mål att erbjuda en ny typ av hotellupplevelse där gästerna kan njuta av en god natts sömn samt en mängd spännande upplevelser. Av denna anledning är wellnessavdelning och evenemangsutrymmen också öppna för allmänheten. Dessutom kommer Scandic Spectrum att stå värd för ett antal evenemang, inklusive sociala middagar, konserter och frågesportkvällar som är öppna för gäster och köpenhamnsbor.

– Som den största hotelloperatören i Norden och baserat på många års erfarenhet av att driva hotell ser vi stor potential i detta nya och annorlunda hotell. Det erbjuder ett brett utbud av upplevelser oavsett om du är på en weekendresa i Köpenhamn, letar efter en unik konferenslokal, vill njuta av våra spafaciliteter eller en händelserik social tillställning, säger Søren Faerber, chef för Scandic Danmark.

Scandic Spectrum erbjuder även en stor wellnessavdelning inspirerat av Norden med sina skogar, fjordar och berg. Här kan gäster njuta av den 25 meter långa poolen, ångrum, en Rasul-termisk lerbehandling och ett utbud av spabehandlingar med naturliga och hållbara produkter.

Hotellet har även nio konferensrum på översta våningen, varav flera har tillgång till takterrassen, samt fyra evenemangslokaler som rymmer mer än 300 personer.

Hållbarhet är en integrerad del av Scandic Spectrums DNA och hotellet är certifierat enligt Svanens nya tuffa krav som inkluderar ett särskilt fokus på minskad klimatpåverkan. I praktiken innebär det att Scandic Spectrum kommer att fokusera på att minska energiförbrukningen och CO2 -utsläppen, öka användningen av miljömärkta rengöringsprodukter och servera mer miljövänlig mat samtidigt som matsvinnet minskar. Hållbarhet spelar också en viktig roll på hotellets två restauranger, Ansvar och Nordbo, som båda fokuserar på ekologiska råvaror av hög kvalitet från lokala leverantörer.

– Hållbarhet har spelat en viktig roll på Scandic sedan starten och som det största hotellföretaget i Norden har vi också ett ansvar att ständigt utvecklas och föregå med gott exempel för hela branschen. Jag är stolt över att det är integrerat i alla aspekter av Scandic Spectrum, speciellt i våra unika restauranger som visar hur vi kan vara en del av lösningen utan att kompromissa med kvaliteten, säger Søren Faerber.

På översta våningen på restaurangen Ansvar – Greenery Lab har kocken Martin Sørensen, som tidigare arbetat på Michelinstjärniga restauranger som Noma i Köpenhamn och Restaurant Amador i Tyskland, skapat en växtbaserad matupplevelse som bygger på ekologiska, lokala råvaror och alternativa proteiner och innehåller grönsaker och örter från restaurangens stadsträdgård. Med fokus på hållbarhet är även dryckesmenyn ekologisk och servisen kommer från hållbara leverantörer.

Den andra mer avslappnade och informella restaurangen, Nordbo, som ligger på bottenvåningen, är inspirerad av en nordisk livsstil och fokuserar på ”hygge”, värme och eld. Nordbo serverar skaldjur, pizza och pasta gjorda på huvudsakligen lokala råvaror samt egna charkuterier.

Efter öppningen av Scandic Spectrum driver Scandic nu 14 hotell i Storköpenhamn med totalt 3 786 rum.

Fakta om Scandic Spectrum:

  • 6 våningar, takterrass
  • Hotellyta: 42 000 m2 inklusive stor parkeringsyta
  • Antal rum: 632
  • Tillgänglighetsrum: 40
  • Konferensrum: 9
  • Sittplatser i Nordbo restaurang & bar: 150
  • Sittplatser i lobbybaren: 80
  • Sittplatser i restaurang Ansvar: 120
  • Sittplatser i Ansvar bar: 60
  • Wellnessområde
  • Kafé
  • Evenemangsutrymmen
  • Arkitekt, byggnad: Dissing+Weitling Arkitektfirma A/S
  • Arkitekt, interiör: Space Copenhagen
  • Fastighetsägare: Havfonn AS och Hathon Holding AS
  • Byggår: 2019–2022
  • Miljöcertifiering: Svanenmärkt

För mer information, vänligen kontakta:
Oscar Brehmer, Communication Manager, Scandic Hotels Group
E-post:oscar.brehmer@scandichotels.com
Telefon: +46 721 709 297

Om Scandic Hotels Group
Scandic är det största hotellföretaget i Norden med mer än 280 hotell i drift och under utveckling på över 130 destinationer. Scandic är ledande när det kommer till att integrera hållbarhet inom alla områden och dess prisbelönta koncept inom tillgänglighet säkerställer att Scandic är till för alla. Väl omtyckt av gäster och medarbetare är Scandic Friends Nordens största lojalitetsprogram inom hotellbranschen och företaget en av de mest attraktiva arbetsgivarna i regionen. Scandic är noterat på Nasdaq Stockholm. www.scandichotelsgroup.com   
 

Continue Reading

Marknadsnyheter

Regeringen föreslår lättnader i byggkraven för studentbostäder

Published

on

By

Regeringen har beslutat om en lagrådsremiss med förslag till lättnader i byggkraven för studentbostäder. Syftet är att öka möjligheterna till flexibilitet vid byggandet.

– På många studieorter är det svårt för studenter att hitta boende. Därför behöver byggregelverket förenklas. Syftet är att möjliggöra för fler studentbostäder genom sänkta byggkostnader och ökad flexibilitet, säger infrastruktur- och bostadsminister Andreas Carlson.

Förslaget innebär att det blir möjligt att göra undantag från kraven på tillgänglighet och användbarhet i en byggnad som innehåller studentbostäder. Undantagen ska kunna tillämpas vid både nyproduktion och vid ändring av en byggnad.

Det ska vara möjligt att göra undantag för högst 80 procent av studentbostäderna i ett byggprojekt. Minst 20 procent av studentbostäderna ska fortfarande uppfylla gällande krav på tillgänglighet och användbarhet för personer med nedsatt rörelse- eller orienteringsförmåga.

Lagändringen ger större flexibilitet vid byggande av studentbostäder och skapar fler tänkbara sätt att utforma planlösningar. Till exempel kan bostadsytan minskas och fler bostäder rymmas inom en given yta.  

De föreslagna undantagen ska inte hindra personer med funktionsnedsättning att vara delaktiga i sociala sammanhang. En studentbostad som omfattas av undantagen ska kunna besökas av en person med nedsatt rörelse- eller orienteringsförmåga.

Regeringen breddar också definitionen av studentbostäder till att inkludera all vuxenutbildning för att göra det möjligt för fler kommuner att erbjuda studentbostäder.

Förslagen föreslås träda i kraft den 1 juli 2025.

Lagrådsremissen: Lättnader i byggkraven för studentbostäder – Regeringen.se

Presskontakt
Ebba Gustavsson
Pressekreterare hos infrastruktur- och bostadsminister Andreas Carlson
Telefon (växel) 08-405 10 00
Mobil 076-12 70 488
ebba.gustavsson@regeringskansliet.se

Continue Reading

Marknadsnyheter

“Vi behöver tillsammans enas om vettiga avtal, som sätter standard för branschen”

Published

on

By

Sveriges Radios Kulturnytt gör just nu en mycket välkommen granskning av villkoren i musikbranschen. Igår lyftes artisten Siw Malmkvists situation med ett avtal som inte förnyats på över 60 år. Hennes situation är tyvärr långt ifrån unik. Musikerförbundet har länge uppmärksammat att majorbolagen fortsätter att betala extremt låga royaltynivåer till artister vars kontrakt skrevs på 1960-talet – en tid då digital streaming inte existerade. 

– Jag kan intyga att artisterna som talar ut i P1 är långt ifrån ensamma om sin situation och vi uppmanar deras artistkollegor att gå ut med sitt tydliga stöd till de som vågar bryta tystnaden om oskäliga ersättningar, säger Musikerförbundets ordförande Karin Inde. 

Musiker och artister skapar det värde som skivbolagen tjänar pengar på, men ändå ser vi gång på gång hur bolagen behåller stora delar av intäkterna. Att en av Sveriges mest folkkära artister, med en karriär som sträcker sig över decennier, fortfarande har en oskälig royalty är ett tydligt bevis på branschens obalans. 

– Tystnadskulturen kring prissättning är enbart bra för bolagen. Både artister och musiker skulle verkligen tjäna på att dela med sig till varandra om hur betalningar och dealar verkligen ser ut. Förstås i trygga, egna rum. Det är bara bolagen som tjänar på att vi inte pratar med varandra om pengar, säger Karin Inde. 

Stort tack till de modiga artister som ser till att lyfta problematiken! För att vi ska få till en i grunden mer rättvis musikbransch behöver de stora parterna i sammanhanget – skivbolagen, musikerna och artisterna – göra som de flesta andra svenska branscher lyckas med:  

– Vi behöver tillsammans enas om vettiga och balanserade avtal, som sätter standard för branschen. Musikerförbundet är redo att göra vår del i arbetet för bättre villkor i musikbranschen, frågan är om skivbolagen är redo, säger Karin Inde.  

Karin Inde
Förbundsordförande
karin.inde@musikerforbundet.se
+46 (0)704447228

Musikerförbundet är fackförbundet för professionella musiker och artister. Vi arbetar för förbättrade upphovsrättsliga och arbetsrättsliga villkor och för att våra medlemmar ska få en rättvis del av de värden de skapar i samhället.

Continue Reading

Marknadsnyheter

Bönor från egen kaffeskog, sump till jord – Viking Lines nya kaffe gör gott på många olika sätt

Published

on

By

Viking Lines resenärer dricker varje år 8,5 miljoner koppar kaffe. Nu satsar rederiet på ett helt nytt kaffe som ger minskade klimatutsläpp och bättre levnadsvillkor för odlarna. Kaffet från Slow Forest odlas på rederiets egen odling i Laos utan kemiska gödningsmedel, handplockas och rostas därefter i Danmark.

Allt kaffe som serveras på Viking Lines fartyg är nu hållbart producerat Slow Forest-kaffe, odlat på rederiets 75 hektar stora odling på högplatåerna i Laos och rostat i Danmark. Kaffeplantorna odlas bland träd på återbeskogad mark, i stället för på traditionellt skövlade plantager. Viking Lines odling ligger i en kolsänka där målsättningen är att plantera 30 000 träd, vilket innebär nästan 400 träd per hektar. Kaffeskogen förbättrar också den lokala biologiska mångfalden i området.

Odlingen, bearbetningen och rostningen av kaffet hanteras av Slow Forest Coffee. För företaget är det viktigt att produktionskedjan är rättvis och transparent. Utöver miljöfördelarna erbjuder Slow Forest bättre lönevillkor och sjukersättning för byns odlare.

”Den traditionella kaffetillverkningens koldioxidavtryck är stort och merparten av intäkterna går till Europa i stället för produktionsländerna. Vi ville göra annorlunda. Våra kunder vill göra hållbara val, och nu kan de njuta av sitt kaffe med bättre samvete än någonsin tidigare,” berättar Viking Lines restaurangchef Janne Lindholm.

Bönorna till Slow Forest-kaffet får sakta mogna i skuggan av träden, utan kemiska gödningsmedel. De plockas också för hand, vilket avsevärt förbättrar kaffets kvalitet och smak. Viking Lines nya kaffe består till 100 procent av Arabica-bönor, med en balanserad syrlighet samt smak av nötter och choklad. Rostningsprofilen har skapats av den världsberömda danska rostningsmästaren Michael de Renouard.

”Vi valde en mörkrost till fartygets kaffe, vilket passar både finländarnas och svenskarnas nuvarande smakpreferenser gällande rostning. Finländarnas smak gällande kaffe har under de senaste åren utvecklats mot en mörkare rostning. Innan vi gjorde vårt slutgiltiga val testades det nya kaffet i Viking Cinderellas bufférestaurang och personalmässen – och båda testgrupperna gav toppbetyg. Då 8,5 miljoner koppar kaffe bryggs varje år kan inget lämnas åt slumpen!” säger Janne Lindholm.

Viking Lines hållbarhetsmål stannar inte vid produktionskedjan. Kaffesump från fartygen återvinns nämligen som råmaterial för trädgårdsjord. Detta minskar avsevärt användningen av jungfrulig torv vid tillverkningen av mylla.

”Vi har som mål att allt som tagits ombord på fartygen som är möjligt att återvinna ska återanvändas eller återvinnas. Det gäller inte bara kaffet utan även matavfall och till exempel textilier som tas ur bruk. Ett bra exempel på vårt livscykeltänkande är att frityrolja från fartygets restauranger blir till biobränsle för den finska sjöfartsindustrin,” säger Viking Lines hållbarhetschef Dani Lindberg.

Slow Forest Coffee – 5 fakta:

  1. Slow Forest Coffee är ett kaffeföretag som verkar i Laos, Vietnam och Indonesien i samarbete med över 500 lokala kaffeodlare.
  2. Företaget grundades år 2019 av Pinja Puustjärvi, driven av en vilja att skydda skogarna i Laos och stötta lokala odlare. Puustjärvi bodde som barn i Laos på grund av sin fars arbete.
  3. Kaffet odlas i restaurerade kaffeskogar, som binder stora mängder kol och ökar den biologiska mångfalden.
  4. Det är viktigt för företaget att produktionskedjan är ansvarsfull och transparent, samt att verksamheten gynnar både miljön och de lokala samhällena.
  5. Slow Forest Coffee betalar odlarna bättre ersättning än genomsnittet i Laos och erbjuder förmåner som underlättar deras liv: förskottsbetalningar, utbildning och möjligheten att låna pengar från en krisfond.

Mera infomation om Slow Forest Coffee här

Tilläggsinformation:

Janne Lindholm, restaurangchef

janne.lindholm@vikingline.com, tel. +358 400 744 806

Dani Lindberg, hållbarhetschef

dani.lindberg@vikingline.com, tel. +358 18 27 000

Johanna Boijer-Svahnström, informationsdirektör

johanna.boijer@vikingline.com, tel. +358 18 270 00

Christa Grönlund, informationschef

christa.gronlund@vikingline.com, tel. +358 9 123 51

Continue Reading

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.