Scandinavian ChemoTech erhåller slutföreläggande från europeiska patentverket

| 3 februari, 2021 | 0 kommentarer

Scandinavian Chemotech AB meddelar idag att Bolaget erhållit ett slutföreläggande från det europeiska patentverket där granskaren kungör att patentet för Bolagets innovation för TSE-behandling av skelettmetastaser och djupt liggande tumörer kommer att beviljas.

Patentet omfattar en speciellt utvecklad elektrod samt unika dynamiska egenskaper, som redan finns i TSE-plattformen, avsedda att behandla tumörer utan att skada viktiga delar i organ och vävnad såsom nervbanor och blodkärl. Detta är av yttersta vikt vid behandling av bland annat ryggrad och prostata.

Denna innovation ger förbättrad smärtkontroll vid användning av Bolagets DEEPC (Dynamic Electro Enhanced Pain Control) ™- enhet till IQwave™, för leverering av elektriska pulser till önskad kroppsdel.

Detta föreläggande kommer mycket lägligt efter att vi genomfört en mycket framgångsrik emission och teckning genom teckningsoptionerna i början av veckan. Vi har nu fått ett patentskydd för vår unika teknik som gör TSE-behandlingen möjlig även för djupare tumörer och Chemotech går nu in i ny fas och kommer under våren sätta vår långsiktiga kliniska strategi, som kommer fokusera på behandling med en ny indikation med marknadsfokus på EU och Nordamerika.” – säger Mohan Frick, VD och upphovsman av detta patent tillsammans med Prof B Persson

Denna information är sådan som ChemoTech är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning (EU nr 596/2014). Informationen lämnades, genom angiven kontaktpersons försorg, för offentliggörande 2021-02-03 15:30 CET.

För mer information vänligen kontakta: 

Mohan Frick, VD

Tel: +46 (0)10-218 93 00
Mail: [email protected]

Certified Adviser: Erik Penser Bank, Tel: +46 8 463 80 00E-mail: [email protected]

Scandinavian ChemoTech AB (publ)
ChemoTech är ett svenskt medicinteknikföretag med säte i Lund som utvecklat en patenterad teknologiplattform för att ge cancerpatienter tillgång till ett nytt behandlingsalternativ, Tumörspecifik Elektroporation™ (TSE), som kan användas för behandling av både människor och djur. Det finns ett stort antal cancerpatienter vars tumörer av olika skäl inte kan behandlas med konventionella metoder men där TSE kan vara en lösning. Därför utvärderar bolaget kontinuerligt nya möjligheter och applikationsområden för teknologin. ChemoTechs aktier (CMOTEC B) är noterade på Nasdaq First North Growth Market i Stockholm och Erik Penser Bank är bolagets Certified Adviser. Läs mer på: www.chemotech.se.

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *