Schneider Electric lanserar nya versioner av uppkopplade dimrar i Exxact sortimentet med förbättrad funktionalitet

| 15 september, 2022 | 0 kommentarer

Schneider Electric har lanserat nya versioner av sina uppkopplade dimrar i Exxact-sortimentet, dvs vriddimmer, tryckdimmer och rörelsedetektor med dimmer. Skillnaden mot tidigare versioner är att de nya dimrarna kan installeras både med och utan neutralledare. De nya produkterna gör att Schneider Electric nu erbjuder en betydligt bättre funktionalitet vid dimring.

Dimrarnas funktionalitet har förbättrats och därmed minskar risken att ljuskällan flimrar. Vid installation med neutralledare (0-130W (RC) och 0-80W (RL)) är förutsättningarna att dimra ned lågt betydligt bättre än vid installation utan neutralledare (7-130W (RC) och 7-80W (RL)).

  • Resultatet under våra fälttester visar att de nya dimrarna är mycket bra och ger våra installatörer stor flexibilitet vid installation säger Jens Strinsjö, produktchef för Wiser på Schneider Electric.

Att dimrarna kan installeras med eller utan neutralledare gör att de kan användas vid de flesta installationer, både vid renovering och nybyggnation. Precis som tidigare finns Exxact-produkterna i färgerna vit, antracit och metallic och kan monteras med alla ramar i serien.

Med smarta hem-systemet Wiser erbjuder Schneider Electric ett brett sortiment med uppkopplade produkter inom belysningsstyrning, sensorer/detektorer, IP-kameror, brandvarnare, trådlösa tryckknappar samt uppkopplade vägguttag som visar energiförbrukningen för inkopplade apparater. Nyligen lanserades även en radiatortermostat för vattenburna radiatorer som erbjuder styrning av värmen i hemmet.

Fördelarna med de uppkopplade insatserna i Exxact-sortimentet bygger på att insatserna har inbyggd puck, vilket gör att installationen går snabbare eftersom installatören inte behöver installera en puck bakom dimmern eller strömställaren. För att kunna styra de uppkopplade enheterna behövs en Wiser gateway som ger kunden full kontroll över de inkopplade funktionerna – i hemmet och genom styrning på distans. Efter installationen av Wiser gateway, som kopplas upp mot hemmets wi-fi, skapar man ett hem i Wiser by SE-appen för att därefter kunna lägga till de enheter som installerats. Funktionerna kan sedan styras direkt via produkten som är monterad på väggen, via Wiser by SE-appen eller via röststyrning med Google Assistant, Amazon Alexa och Siri.

Läs mer om Exxact uppkopplad tryckdimmer här
(E-nr 1360782, 1360783, 1360784)

Läs mer om Exxact uppkopplad vriddimmer här
(E-nr 1360785, 1360786, 1360787)

Läs mer om Exxact uppkopplad rörelsedetektor med dimmer här
(E-nr 1301589, 1301590, 1301591)

Läs mer om Wiser för elektriker här

För ytterligare information, kontakta:

Karolina Wilderfalk, presskontakt Schneider Electric, 070-282 67 63, [email protected]

Om Schneider Electric:
Vårt syfte på Schneider är att ge alla möjlighet att göra det mesta av vår energi och våra resurser som gynnar utveckling och hållbarhet för alla. Vi ser till att Life Is On.

Vi vill vara din digitala partner för ökad hållbarhet och effektivitet.

Vi driver digital transformation genom att integrera världsledande process- och energiteknik, uppkopplade produkter, styrning, programvara och tjänster på alla nivåer genom hela livscykeln för hem, byggnader, datacenter, infrastruktur och industrier.

Vi är ett globalt företag med stark lokal närvaro. Vi förespråkar öppna standarder och ekosystem tillsammans med partners som delar vår passion för ett meningsfullt syfte, inkludering och handlingskraft.

www.se.com/se

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.