SealWacs: Sealwacs AB förvärvar brittiska Norsevape Ltd

| 25 november, 2021 | 0 kommentarer

Sealwacs AB meddelar att Bolaget nu har övertagit det brittiska bolaget Norsevape Ltd. Därigenom har SealWacs öppnat en försäljnings- och distributionskanal i Storbritannien.

Företaget har tidigare meddelat att det planerar att etablera försäljning i egen regi på den brittiska marknaden. Förvärvet av det nyregistrerade bolaget Norsevape Ltd är nu genomfört. Det förväntas att öppnandet av den första fysiska Norse Vape-butiken, i Milton Keynes, kommer att vara den 18 december 2021. Bolaget lanserar även en första Norse Vape-webbutik www.norsevape.co.uk.

  • Vi är mycket stolta över att meddela att vi nu på allvar går in på en av världens största marknader för e-cigaretter/vape. Den brittiska marknaden är betydligt mer mogen än den skandinaviska och vi är övertygade om att våra egna högkvalitativa produkter har alla möjligheter att lyckas stort, säger Marius Arnesen, VD för Sealwacs AB.

Den brittiska marknaden för e-cigaretter/vape är värd 14,6 miljarder SEK. I jämförelse är den nordiska marknaden värd motsvarande 1,6 miljarder kronor.

Myndigheterna föredrar e-cigaretter

De brittiska hälsomyndigheterna har under flera år lyft fram e-cigaretter/vape som ett betydligt bättre hälsomässigt alternativ än traditionell röktobak. Dessutom anser National Health Services UK (NHS) e-cigaretter/vape vara ett viktigt verktyg i kampen mot den mycket skadliga tobaksrökningen.

https://www.nhs.uk/live-well/quit-smoking/using-e-cigarettes-to-stop-smoking/

  • För myndigheterna i Storbritannien är det oerhört viktigt att investera i e-cigaretter, eftersom de har satt upp det ambitiösa målet att Storbritannien ska vara rökfritt 2030. För vår egen del har vi en nära dialog med både NHS och andra myndigheter, säger Marius Arnesen.

Snabbast växande
Sealwacs är Nordens snabbast växande koncern inom non – smoke segmentet. Detta segment utgörs av lagliga nikotinprodukter som ersättning för den mycket skadliga röktobaken. Bolagets löpande verksamhet finns främst i Norge, men även i hela Norden och Storbritannien. Företaget är särskilt starkt positionerat inom områdena snus och elektroniska cigaretter, inklusive e – juice, med ett signifikant antal exklusivitetsavtal med väletablerade rökfria produkter.  Sealwacs har nu sexton fysiska butiker, sju egna nätbutiker (nordamp.no, maxsnus.no, friskedrag.no, dampmonopolet.no, norsevape.co.uk, norseeliquid.com og elektroniske-sigaretter.no)

E-cigarett / vape -marknaden, som fortfarande är i ett tidigt skede, hade en omsättning i Europa på 8,3 miljarder USD 2020, och förväntas öka med 11% i 2021. Snus hade en global omsättning i 2020 på 2,6 miljarder dollar. Marknaden indikerar stark fortsatt tillväxt. Europa är den största marknaden och står för 40% av den globala omsättningen. Sverige och Norge är dom två största marknaderna i Europa. Bolaget har ett starkt tillväxtfokus, baserat på organisk tillväxt och solida strategiska förvärv, både i Norden och resten av  Europa. Viktiga poäng här är starka synergier, marknadsandelsförvärv och sund finansiell verksamhet.

Claes Holmberg, styrelseordförande. Telefon: +46708254547, E-post: [email protected]

SealWacs AB, c/o Mcon AB, Södra Larmgtan 4 411 16 Göteborg

Tel: +46 70 825 45 47 www.sealwacs.se

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *