Sehlhall förvärvar fastighet på Gotland – utvecklar gruppboende

| 20 juni, 2022 | 0 kommentarer

Sehlhall förvärvar fastigheten Othem Ejdern 6 i Slite på Gotland. Fastigheten ligger på Storgatan 64, i ett lugnt bostadsområde, 200 meter från havsbadet, med närhet till handel, service och kommunikationer. På fastigheten ämnar Sehlhall utveckla ett gruppboende åt omsorgsbolaget Adela LSS.

Förvärvet blir Sehlhalls första på Gotland. På fastigheten skall Sehlhall utveckla ett gruppboende om 550 m2. Hyresgäst blir Adela LSS, ett företag i Adela gruppen, grundat 2011, där även Adela Omsorg ingår.

Gotland har idag elva gruppboenden och Socialnämnden konstaterar att ytterligare behov föreligger. Det kommande gruppboendet i Slite får en unik närhet till det natursköna Slite havsbad samt grönområden, service och handel.

– Behovsanpassat, utifrån trygghet och självständighet för individen, utgör grunden för bra gruppbostäder. Vi har skapat och förvaltat kvalitativa gruppbostäder sedan 2010, och vi har en genuin förståelse för hur man skapar attraktiva, tillgängliga och hälsofrämjande bostäder. Adela delar detta synsätt och jag är därmed övertygad om att Slite nu får ett fantastiskt gruppboende, säger Petra Sandberg, ansvarig för gruppbostäder på Sehlhall.

Gruppbostaden i Slite kommer att byggas i trä och Svanen certifieras. Bygglovet är inlämnat och byggstart planeras till inledningen av 2023.

För ytterligare information, vänligen kontakta: Natasha Bromberg, pressansvarig, +46 (0)761 00 91 35, [email protected]

Om Sehlhall:
 

Sehlhall skapar social infrastruktur för livets alla faser. Det gör vi genom att skapa och förvalta moderna, hållbara omsorgsfastigheter med människan i centrum. Sverige står inför demografiska utmaningar och brottas med ett växande underskott av olika samhällsfunktioner, t.ex. förskolor, skolor, grupp- och vårdboenden. Det vill Sehlhall med engagemang, kunskap och erfarenhet bidra till att bygga bort.

Taggar:

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.