Semcon stöttar utvecklingen av ny eldriven transportlastbil

| 14 juli, 2021 | 0 kommentarer

Volkswagen Caminhões e Ônibus i Brasilien lanserar nu sin nya eldrivna transportlastbil e-Delivery. Som utvecklingspartner har Semcon Brasilien bidragit med kunskap inom elektrifiering, produktutveckling, testning och strukturella analyser för att få lastbilen redo för marknaden. 

Brasilien är ett av världens mest tätbefolkade länder med stora utmaningar när det gäller infrastruktur och mobilitet. Eldrivna fordon utgör ett viktigt steg i att minska luftföroreningar och buller i landets största städer. 

År 2019 inledde Volkswagen Caminhões e Ônibus ett konsortium för e-mobilitet bestående av samarbetspartners inom olika utvecklingsområden, såsom produktutveckling och livscykelhantering. Inom ramen för detta ingick Semcon Brasilien som ett Volkswagen Caminhões e Ônibus partnerföretag och hjälpte till att bidrog till att möjliggöra och producera e-Delivery, den första eldrivna lastbilen som utvecklats i Brasilien.

– Detta är ett viktigt första steg mot konsortiets mål att påskynda elektrifieringen av tunga fordon. Vi på Semcon är stolta över att bidra med vår kunskap och förbättra framtidens mobilitet, säger Markus Granlund, vd på Semcon. 

Semcons specialistkunskap i projektet
Semcon fungerar som leverantör av ingenjörstjänster i e-konsortiet och jobbar inom områdena prototypmontering och verktyg, samt stöttar vid produktutveckling och testning. Hittills har 50 experter inom olika områden varit delaktiga i projektet. 

– Initiativet är ett historiskt ögonblick inom den globala fordonsindustrin. VWCO och dess samarbetspartners har samarbetat för att tillverka och lansera de första eldrivna lastbilarna som har utvecklats och tillverkats i Brasilien, säger Rodrigo Chaves, CTO – R&D Engineering på VW Trucks and Buses.

Om lastbilen e-Delivery
e-Delivery är det första fordonet som har utvecklats inom ramen för e-konsortiet. Den är avsedd för segmentet lätta lastbilar och har en kapacitet att transportera upp till 14 ton. Lastbilen har en räckvidd på 200 km och bromsar som laddar batterierna vid körning.

Läs mer om Semcons erbjudande och expertis inom elektrifiering.

För mer information, vänligen kontakta:

Per Nilsson, kommunikations- och marknadschef, Semcon
Tel.: +46 (0)739 737 200 
Email: [email protected]

Semcon är ett internationellt teknikföretag som genom att förena fysiska och digitala världar skapar användarupplevelser som gör skillnad – för människor och för vår planet. Vare sig du strävar efter att uppgradera en befintlig produkt eller tjänst, uppfinna ny teknologi eller tänka helt nytt kring framtida behov, vårt fokus är alltid på mänskliga behov och beteenden. Med olika bakgrund och specialistkompetenser bidrar våra team med nya perspektiv i utvecklingen av hållbara och konkurrenskraftiga lösningar. Genom att kombinera 40 år av avancerad ingenjörskonst, strategisk innovation, digitala tjänster och produktinformationslösningar driver vi utvecklingen framåt i flera branscher. Vi är mer än 2 000 dedikerade medarbetare baserade i sju olika länder. Läs mer på semcon.com

Taggar:

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.