Sergelhusen tilldelades LEED Platina-certifikat

| 7 juni, 2021 | 0 kommentarer

Detta är det fjärde LEED V4 BD+C certifierade projektet i Sverige och det andra svenska projektet som nått Platina.

LEED anses vara det internationellt mest kända bedömningssystemet, utvecklat och administrerat av U.S. Green Building Council

Sergelhusen är utvecklade med stort fokus på social och miljömässig hållbarhet och är på många sätt banbrytande.

Bevarande av befintliga betongstommar, vattenbesparing och innovativa energilösningar är några anledningar till det höga betyg som projektet nu fått.

Lösningar som implementerats för att nå så höga poäng är omhändertagande av regnvatten som används för bevattning och toalettspolning, stora takterrasser med fantastisk utsikt över staden, försedda med växter och plantor som blommar från tidig vår till sent inpå hösten samt en smart effektstyrning för att minska belastningen på elnätet.

En del av fasaderna är även cederspån WRC Shingle  (Western Red Cedar) som är brandskyddade utav Woodsafe Exterior (WFX). En fantastisk syn på Malmskillnadsgatan och fint tillslag intill Brunkebergs torgs gröna yta.

Omdaningen av kvarteret binder samman Malmskillnadsgatan med Sergels torg som gör det möjligt för människor att röra sig i nya mönster och på ett enkelt sätt komma upp till Malmskillnadsgatan och Brunkebergstorg.

Detta är det fjärde LEED V4 BD+C certifierade projektet i Sverige och det andra svenska projektet som nått Platina. Sergelhusen är en LEED campus-certifiering med tre olika byggnader. Hus S nådde 90 av 110 möjliga poäng vilket är högst poäng i en LEED v4 / v4.1 BD+C Core & Shell certifiering i världen. Hus M och H nådde 89 poäng och är därmed näst högst.

Market Manager 

Daniel Pesic 

+46-(0)10-206 72 34 

[email protected]

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *