Setra investerar i ny såglinje i Skinnskatteberg

| 13 juli, 2021 | 0 kommentarer

Träindustriföretaget Setra investerar i en ny såglinje för klentimmer vid företagets anläggning i Skinnskatteberg. Investeringen ger stora effektivitetsförbättringar samt ökat resursutnyttjande.

Setras styrelse har beslutat om en investering in en ny såglinje för klentimmer vid Skinnskattebergs sågverk. Investeringen i den nya såglinjen inklusive tillkommande åtgärder i andra delar av sågverket uppgår till ca 170 Mkr.

Investeringen är ett viktigt steg i Setras anläggningsstrategi och möjliggör en samlad, högeffektiv produktion i säker arbetsmiljö på det klena timmersortimentet i Setras södra råvaruområde.

– Den ger även goda effekter avseende produktivitet på andra näraliggande sågverk inom Setra och möjliggör totalt en produktionsökning med 150 000 m3 sågad vara sett över några års tid, säger Katarina Levin, VD på Setra.

-Satsningen ger oss goda förutsättningar att skapa effektiva flöden i verksamheten. Personalens engagemang i arbetssätt för förbättringar kommer att ge mycket bra utväxling med en ny såglinje, säger Mikael Romlin, platschef vid Skinnskatteberg.

För ytterligare information, kontakta gärna:
Katarina Levin, VD och koncernchef, telefon 08-705 03 10, mobil 070-594 92 54    
Anna Rasmusson, Direktör Produktion och Hållbarhet, telefon 08-705 03 05, mobil 070-534 44 06
Anders Nordmark, Direktör Teknik och Supply Chain, mobil 070-545 48 03

På Setra vill vi vara grönsamma. När en verksamhet är lönsam för alla, kallar vi det för Grönsamhet. Setra är ett av Sveriges största träindustriföretag. Vi förädlar råvara från ansvarsfullt brukade skogar till klimatvänliga produkter såsom limträ, hyvlat, komponenter, KL-trä och sågade trävaror. Vi säljer även bioprodukter som bark, flis och spån till kunder inom pappers- och massaindustrin samt till energiframställning. Våra kunder finns globalt. Läs gärna mer på setragroup.com.

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.